TERVETULOA KOTISIVUILLEMME    
  
28.9.2010
Jalkapallo
Edustuksen jalkapallokausi päätökseen Utrassa + mietteitä kaudesta
27.7.2010
Jalkapallo
FC POGOSTA – HURTAT (Lieksa) 7 - 4
11.7.2010
Jalkapallo
VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON JUANKOSKESTA, KIRJAIMELLISESTI
28.5.2010
Jalkapallo
HURTAT - POGOSTA raportti
24.5.2010
Jalkapallo
JALKAPALLOKESÄ 2010 + kommentit Yllätys & JuPy peleistä
 
 
 
UUTISET
28.9.2010 Sivun alkuun
Edustuksen jalkapallokausi päätökseen Utrassa + mietteitä kaudesta
Kauden viimeinen peli pelattiin 26.9.2010 Utran tekonurmella sarjakärki JoPS/2:sta vastaan. Jalkeille saatiin juuri täysi miehistö ja viimeiset saapuivat jopa alku vihellykseen.

Ottelun alku ei lähtenyt kovin lupaavasti kun jo viiden minuutin jälkeen isännät siirtyivät johtoon Pogostan oman maalin ansiosta. Peli ei helpottunut siitäkään, että 10. minuutiilla Pesonen törmäsi pallontavoittelu tilanteessa vastustajan maalivahdin kanssa ja loukkaantumisen takia joutui jättämään kentän. Näin Pogosta alivoimalle. Pogosta kuitenkin nousi Korhosen Janne hienon läpiajon päätteeksi 1-1 tilanteeseen. Isännät jatkoivat tasaista painostusta ja tekivätkin jälleen johtomaalin. Pogosta kuitenkin nousi puoliajan loppupuolella jälleen tasoihin Korhosen toisen läpiajomaalin ansiosta.

Toinen puoliaika alkoi murheellisesti isäntien tehdessä heti johtomaalin. Tämän jälkeen JoPS sai tehtyä kovan paineen sekä pallonhallinnan ansiosta vielä pari maalia. Joten pisteet jäi isännille lukemin 5-2.
Miete pelistä: Ekan puoliajan taistelu alivoimalla oli ihailtavaa sekä tehokasta, mutta pelaaminen 80 minuuttia alivoimalla sarjajohtajaa vastaan, niin on aika ennalta arvattavaa kuinka pelissä käy.


Kausi loppuikin tähän ja Pogostan sijoitukseksi kuitenkin lähtökohtiin nähden hieno kolmas tila. Saavutuksen tasoa lisää etenkin ne tosiseikat että, joukkueen harjoittelu on lähes olematonta. pelaajarinki on niin pieni että parhaimmillaan taisi olla kolme vaihtomiestä. Kesken kesän kausi meinasikin päättyä luovutukseen kun pelaajat olivat niin vähissä Juankoskelle lähtiessä. Ikosen Tapio teki kuitenkin loistavaa työtä ja keräsi aina tarvittavat miehet rinkiin. Isokäsi sille!! Tänä kesä joukkueessa oli vain onnistujia. Voimme olla tyytyväisiä saavutukseen. Seuraavaksi jäämme odottelemaan, jo perinteistä talvista saunailtaa! Ja siitä kohti ensi kesää.
 
27.7.2010 Sivun alkuun
FC POGOSTA – HURTAT (Lieksa) 7 - 4
Peli pelattiin 22.7.2010. Kokoonpanoon saatiin jopa ruhtinaalliset 3 vaihtomiestä. Kokoonpanosta puuttuivat vain Toni Saukkonen sekä Toni Parkkinen.

Ottelun alku oli sekavaa pallottelua puolin ja toisin. Hurtat sai heti ensimmäisestä hyökkäyksestä pallon ristikkoon, mutta onneksi puolustus luuti irtopallon väljemmille vesille. Noin vartin pelin jälkeen sattui ikävä tilanne kun maalissa pelannut Joona Eronen syöksyi palloa vastaan maalialueella. Hän nappasi pallon syliinsä sekä samassa rytäkässä myös vastustajan hyökkääjän, sillä seurauksella että kova osuma Joonan poskeen saatteli hänet hetkeksi tajunnan rajamaille. Joukkueen kokeneet rajavartijat kuitenkin naarasivat Erosen onnellisesti rajamailta pois, mutta jutut olivat sen verran arveluttavia että Eronen saateltiin vaihtopenkille sekä edelleen terkkarille pikaiseen tarkistukseen. Maalinvahdin paikan otti puolustuksesta Niko Ronkainen jolle myös edellisestä tilanteesta varoitus hyökkääjän saattamisesta vaaka-asentoon ”kevyehköllä” tuuppauksella.

Tämän pienen tauon jälkeen peli taas käyntiin. ”suunnistaja” Korhosen Janne niittasi heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kuitin maalivahdin telomisesta, laukoen komealla pommilla ristikon sekä maalivahdin kautta pallon maaliin. Maalin jälkeen peli siirtyi selvästi meidän hallintaa, joskin peli oli hieman hätäilyä. Taneli ”xavibatbedö” Horttanainen järjesteli hyvin keskikentän peliä, jolloin Pogosta sai suht nopeassa tahdissa tehtyä 3 maalia lisää, joista vastasi Horttanainen itse, Sami Joutjärvi sekä Korhonen toiseen kertaan.
Toisen puoliajan alku oli jälleen meidän hallintaa jolloin puolessa tunnissa Horttanainen, Korhonen sekä Harri Pesonen muuttivat tilanteeksi jo 7 – 1. Helpotuksen tunne olikin nähtävissä, kun Hurtat rupesivat saamaan tilanteita maalille ja kun yhdellä kaukolaukauksella sepä parilla merkkausvirheellä vierailijat tulivat kolmen maalin päähän. Sen jälkeen keskikenttää tiivistettiin, kärkiä pudotettiin hieman alemmaksi ja varmisteltiin voitto kotiin.
Pelissä onnistujia olivat:

Janne Korhonen kolmella maalilla sekä parilla syötöllä
Taneli Horttanainen hyökkäyspelin pyörittäjänä sekä tehoilla 2+2
Tatu Sorola eleettömällä ja varmalla puolustuspelillä
Ronkainen maalilla, huolimatta muutamasta takaiskusta. Oli myös loistavia torjuntoja sekä todella vaikea paikka tulla kenttäpelaajana kesken pelin maaliin.
 
11.7.2010 Sivun alkuun
VAIKEUKSIEN KAUTTA VOITTOON JUANKOSKESTA, KIRJAIMELLISESTI
Vihdoin ja viimein on webbimasteri saanut netin kuntoon muuton tiimoilta, enkä ole itse päässyt kahteen edelliseen peliin osallistumaan, joten raportit ja päivitykset ovat olleet vähissä. Mutta sitten itse peliin.

Jo perjantaina oli Ikosen Tapilla visainen paikka, kun seuraavan päivän otteluun oli osallistumassa sen verran vähän pelaajia (ainakin kuusi avauksen pelaajaa poissa), että kauden päättyminen sekä sakkojen maksu uhkasi vakavasti kesken kauden. Neljän tunnin puhelimessa istumisen jälkeen rosteriin saatiin haalittua kaksi uutta pelaajaa: Ilomantsin lahja suomen salibandylle, eli ikinuoren Vainikais Vejun poika Arto, sekä ”uusvanha” Petteri Ronkainen joka oli juuri kirmannut intistä vapaalle. Ja mikäpä olisi parempi tapa juhlistaa sitä kuin 30:n lämpöasteen syleilyssä juostu 90 minuuttinen.
Eli joukkue saatiin Juankoskelle ja peli käyntiin. Ottelun alku oli tasaista tunnustelua, kunnes tuomari antoi isäntäjoukkueelle rankkarin 20. minuutilla, josta he siirtyivät varmasti 1-0 johtoon. Mutta eipähän siinä mitään. Pogostan peli oli edelleen hieman tahmeaa ja kun vastustaja sai uuden rankkarin viisi minuutta edellisestä, niin peli näytti jo aika huonolta. Kuten välillä aina käy, niin vastustaja veti rankin ohi ja Pogosta heräsi peliin.

Pogostan kirin aloitti ajassa 36 min. Niko ”läskiliberokontkanen” Ronkainen joka pisti pallon parista kympistä yläriman kautta maaliin ja pelin tasoihin. Mikä lie ollut pallon oikean paikan tarkoitus, mutta tämäkin kävi meille. Niko kyllä tunnusti vedon hieman epäonnistuneen, koska yleensä hänen maalinsa kuulemma menevät kolmestakympistä kierteellä yläseen mutta välillä näköjään voi epäonnistua : (
Pogostan paine jatkui edelleen tasaisesti ja ajassa 41 min. Harri Pesonen laittoi päänsä Taneli ”xavimuttaparempi” Horttanaisen keskityksen väliin ja ottelussa 2-1 johtoon. Tästä maalista vain kolme minuuttia myöhemmin Sami Joutjärvi laukausi Horttanaisen antaman kulmapotkun suoraan Mika ”sixpäkki” Puujalan ”sixpäkin” kautta maaliin, joten Pogosta oli tullut komeasti rinnalle sekä ohi kahden maalin johtoon ensimmäisen puoliajan loppuun.

Toinen puoliaika aloitettiin edelleen Pogosta hallinnalla, mutta viimeistely ei onnistunut heti puoliajan alkuun, vaikka paikkoja oli, ja etenkin koko pelin pirteästi pelanneella Vainikais ”Aatsipoppaa” Artsilla, joka pariin eri otteeseen pääsi kohdistelemaan kutiaan. Mutta mailan vaihduttua kenkään, ei kuti vielä uponnut rysään, mutta lupaukset ja näytöt annettiin, vielä useaan maaliin kauden aikana.

Peli näytti jo selvältä kun Kari ”mainari” Lehto laittoi Podolskimaisella vasuritykillä pallon vasempaan etukulmaan ohi hölmistyneen maalivahdin. Tämän jälkeen Pogostalla hieman selkä suoristui ja vastustaja rokotti parilla maalilla tilanteen 3-4:ään, joten peli meni taas jännäksi. Maaleista varsinkin jälkimmäinen oli komeaa katsottavaa, kun Samuli Neuvonen asteli pallon taakse, ja jo tässä vaiheessa vastustajan puolustus linja sanoi että pallon on ”satavarmasti” takayläsessä. No potku lähti reilusta kuudestatoista ja pallo oli tasan_ja_tarkkaan siellä vasemmassa takayläsessä. Maalissa erinomaisesti pelannut Joona Eronen oli voimaton.

Pogosta sai vielä kuitenkin yhden vaihteen lisää, ja teki viimeisellä viidellä minuutilla neljä maalia, ratkaisten näin pelin tylysti Pogostalle lukemin 3-8. Viimeistä maaleista vastasivat Petteri Ronkainen, Harri Pesonen, sekä Horttanainen kahdesti (Toinen rankkarista).

Pelin loppu ajatus on se, että vaikka edellisenä päivänä tosiaan oli epävarmaa että voidaanko edes pelata, perus avauskokoonpanosta puuttuu kuusi pelaajaa ja keli on todella rankka ilman vaihtomiehiä, niin homma hoidettiin tyylikkäästi. Uudet pelaajat pelasivat loistavasti (siis Arto Vainikainen & Petteri Ronkainen), Horttanainen Jr oli loistavalla pelipäällä (2 maalia ja olikohan 3-4 maalisyöttöä), Puolustuslinja pelasi varmasti ja normaalisti kentän kehnoimmat eli hyökkääjätkin sattuivat tolppien väliin, niin tulos oli tosiaan ansaittu.

Kokoonpano: Joona Eronen, Niko Ronkainen, Anssi Hiltunen, Sami Joutjärvi, Jouni Karvonen, Arto Vainikainen, Kari Lehto, Petteri Ronkainen, Taneli Horttanainen, Harri Pesonen, Mika Puujalka, Tapio Ikonen

Maalit: Taneli Horttanainen 2, Harri Pesonen 2, Mika Puujalka, Petteri Ronkainen, Kari Lehto, Niko Ronkainen 1
 
28.5.2010 Sivun alkuun
HURTAT - POGOSTA raportti
Pilvisestä säästä huolimatta oli Lieksan keskuskentän katsomoon saapunut kolmisenkymmentä silmäparia seuraamaan kun kauden kahdella voitolla aloittanut FC Pogosta sai vastaansa vielä ilman sarjapisteitä olevan Lieksan Hurtat. Ilomantsilaiset pääsivät ensi kertaa tällä kaudella ottamaan tuntumaa aitoon nurmeen joka saattoi osaltaan vaikuttaa siihen, jotta kovinkaan huikeaa jalkapallo näytelmää ei (tälläkään kertaa) päästy näkemään. FC Pogostan kokoonpano oli myös hieman repalainen perus poissaolojen ja Kakolassa pelikieltoaan kärsivän Korhos Jannen takia. Oikealla laidalla paikkasi edustusjoukkueessa debytoiva nuori taitava Marko Ruokolainen, joka pääsi pari kertaa laukomaan ja pelasi muutenkin hyvät ensimmäiset minuuttinsa jokaisen pikkupojan unelmassa eli ”sinimustien edarissa”!

Kokoonpano:

Maalissa: J.Eronen
Puolustuksessa: A.Hiltunen – T.Parkkinen – K.Lehto – S.Joutjärvi
Keskikenttä: M.Ruokolainen – T.Ikonen – J.Horttanainen – I.Simonen – T.Saukkonen
Hyökkäys: J.Karvonen - H.Pesonen – T.Horttanainen

Ottelu alkoi pienoisella Pogostan painostuksella ja palloa pyrittiin pelaamaan Tanelille, jonka kunto oli pienoinen kysymysmerkki vasta päättyneen ulkomaan reissun jälkeen? Hurttien puolustus tukki kuitenkin hyvin ilomantsilaisten kuskailut ja läpisyötöt karkailivat hieman pitkiksi. Edellisessä ottelussa hattutempun tehnyt Harri ”Klose” Pesonen pääsi alussa puolittaiseen läpiajoon, mutta tällä kertaa sijoitus lipui hieman maalin ohi. Hurtat pyrki lähtemään usein hyökkäyksiin muutamilla nopeilla syötöillä, mutta hyökkäykset tyrehtyivät järestään Pogostan puolustuslinjaan tai keskitykset jäivät heikoiksi. Maalille asti saadut irtopallot korjasi tyylikkäästi joukkueen selkeä ykköstorjuja, kauden erittäin varmasti aloittanut ”Pommittaja” Eronen. 20 minuutin kohdalla varsinkin ottelun alun sääntöjen rajamailla pelannut Hurtta puolustus rikkoi T.Horttanaista rangaistuspotkun arvoisesti ja mestari sijoitti pallon itse tyylikkäästi oikeaan yläkulmaan. Puoliajan lopussa Hurtat alkoi saada vähän enemmän painetta kulmapotkujen muodossa, mutta painostus hyytyi kaiken kokeneen Joutjärven ovelaan pallon vaihto temppuun. Niinpä tauolle tepasteltiin FC Pogostan maalin johdossa.

Toisella puoliajalla peliin saatiin jo mukaan sen kaipaamaa tunnetta. Pogosta sai luotua muutamia jo jalkapallon pelaamiseksi kutsuttavia hyökkäyksiä eikä missään nimessä lähtenyt ainakaan varmistelemaan 0-1 johtoaan. Pogosta oli antanut koko ottelun ajan lieksalaisten tulla melko rauhassa puoleen kenttään asti, mutta muutaman kerran keskikenttä ja hyökkäys antoi Hurtta puolustukselle kunnon painetta, jonka ansiosta sai ilomantsilaiset vapaapotkun noin 20 metristä. Pallon taakse jälleen Taneli ja tuloksena kaunis kierteinen laukaus oikeaan yläkulmaan ja näin 59 minuutin kohdalla FC Pogosta 0-2 johtoon. Mielialat Pogosta leirissä olivat hilpeät, mutta Hurtat ei ollut suinkaan luovuttanut. 68 minuutin kohdalla ottelun hyvin tuominnut tuomari Marko Ikonen tuomitsi lieksalaisille rangaistuspotkun. Totuuden nimessä on sanottava, jotta varsinainen rike tapahtui jo rangaistusalueen ulkopuolella ja sen jälkeinen kaatuminen huutoinen alueen sisällä oli lähinnä huvittavaa teatteria. Pallo pisteeltä kuitenkin tarkasti vasempaan alakulmaan ja peli oli jälleen auki. Hurtat sai maalin jälkeen päälle hyvän painostuksen ja kerran pallo osui jopa Pogostan maalin ylärimaan. Ottelu ratkesi kuitenkin 87 minuutilla kun Ikosen Tapsa voitti pääpallon ja Horttanaiset syöttelivät aikansa kahdestaan, jonka jälkeen Jukka antoi fantastisen matalan keskityksen I.Simoselle, joka sai laittaa pallon rauhassa Hurttien maalin ja loppunumeroiksi 1-3. Näin FC Pogosta on aloittanut kautensa kaikkea muuta kuin odotetusti eli kolmella voitolla. Ensi torstaina vastaan asettuu Ilomantsissa ToPS-90, josta ei tiedetä muuta kun se, että jaksaavat pelata täydet 90 minuuttia.


pp= päivän pogostalainen

#3 Anssi Hiltunen

Koko Pogostan puolustuslinja on pelannut kauden alun mahtavasti ja toimi hyvin myös tänään. Anssi on löytänyt paikkansa oikealta laidalta ja pelaa varovaisesti sanottuna elämänsä kautta.

Webbimeister kiittää #21:stä raportista!
 
24.5.2010 Sivun alkuun
JALKAPALLOKESÄ 2010 + kommentit Yllätys & JuPy peleistä
Joo, niin se vain kesä tuli, ja jalkapallo kausikin 4-divivarissa on jo kertitty aloittaa kahden ottelun voimin. (Yllätys sekä JuPy pelit) Webbimaisteri on ollu jossakin sekavuuden tilassa säbä- ja jalkapallokauden pikaisen vaihtumisen takia, joten on jääny sivujen päivitys hunningolle. Yritetään taas ottaa hieman itseä niskasta kiinni ja päivitellä sivuja. Tässä lyhyesti lyhyesti tarinaa sarjasta:

Joukkueet:

Yllätys
JuPS
JuPy
Hurtat
FC Pogosta
JoPS/2
ToPS-90

Tämän kauden joukkue:

Maalissa:
Joona Eronen

Puolustus:
Niko Ronkainen
Anssi Hiltunen
Toni Parkkinen
Kari Lehto
Tatu Sorola

Keskikenttä:
Sami Joutjärvi
Taneli Horttanainen
Jukka Horttanainen
Toni Saukkonen
Ilkka Simonen
Janne Korhonen
Tapio Ikonen

Hyökkääjät:
Jouni Karvonen
Harri Pesonen
Mika Puujalka

Tälle kaudelle "uutena"-pelaaja saatiin Pogosta-IKONI Jukka Horttanainen, joka tempaisi virallisiin peleihin tarkoitettujen nappiksien läpi lyödyt naulat irti ja saapui täydentämään keskikenttää, ja loistavasti on täyttänytkin!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pieniä ajatuksia ekoista peleistä:

Pogosta - Yllätys, 2 - 1
Yllätys peli oli tasaista vääntämistä, jossa toisen puoliajan kovalla hallinnalla Pogosta nappasi mukavan kauden aloituksen 2-1 voitolla. Peli oli kauden aloituksessa tyypillisesti hyvin sekavaa ja pallo ei tahtonut pysyä millään maassa mutta pelin loppua kohden homma alkoi jo pikkaisen luistaa. Maalintekijät: Taneli Horttanainen ja Janne Korhonen

Linkki Yllätyksen raporttin >>

Pogosta - JuPy 3 - 1
Toisessa pelissä vieraaksi saapui Ilomantsin betonille Juankoskelta JuPy. Juankoski oli ollut vaikea vastus Pogostalle aikaisempina kesinä, joten odotettavissa oli kova peli kokeneita pelimiehiä vastaan. Pelistä puuttui vielä useampi avaipelaaja (Taneli Horttanainen, Toni Parkkinen, Mika Puujalka ja kun vielä Karvosen Jonski pystyi olemaan edellisen päivän kuumeilun takia ainoana "hätä"-vaihtomiehenä vaihtopenkillä niin vähillä mentiin)

Peli alkoi Pogostan hyvällä painostuksella ja ekan puoliajan puolenvälin paikkeilla päästiin 1-0 johtoon. Paikkoja olisi ollut jopa neljäänkin maaliin, mutta viimeistely ei enempää tulosta tuonut. Ekan puoliajan lopulla kävi Korhosen Jannelle ikävästi, hänen saatuaan toisen keltaisen korttinsa, joutuen punaisella suihkuun ja Pogosta vajaalle.

Toisen puoliajan alkupuolella vierailija saikin kavennus maalin aikaiseksi. Veto oli kyllä hieman epäonnistunut, mutta pallo kimposi harmittavasti tolpan ja maalivahdin kautta maaliin. Tästä emme kuitenkaan hätääntyneet ja tiukan puolustuksen sekä nopeitten vastahyökkäyksien ansiosta saimmekin luotua hyviä maalipaikkoja, jopa paljon parempia mitä ylivoimalla pelannut vastustaja. JuPy kyllä painosti enemmän, mutta he lähinnä heittivät pitkiä ristipalloja kulmiin, josta maalille ajo yritykset puolustuslinja sai hyvin estettyä, ja vedot Joonalle tulivat kaukaa helposti torjuttavina. Vastahyökkäykset toivat Pogostalle tulosta vielä kahden maalin muodossa, joissa Horttanaisen Jukka sekä Simosen Ilkka lähetti loistavilla pystysyötöillä Pesosen läpiajoon.

Loppumiete: Ottelussa Pogostalla oli loistava asenne puolustukseen ja vastuja tosiaankin oli aika aseeton meidän maalin edessä, vaikka yhden miehen ylivoimalla pelasikin. Erosen Joona maalissa oli itse varmuus ilman hädän häivää. Keskikentällä uurastaneet Jukka Horttainainen, Ilkka Simonen sekä Toni Saukkonen jaksoivat hyvin vielä käynnistää hyökkäyksiä pallonriistojen jälkeen pitkillä läpisyötöillä puolustuslinjan taakse.

Kokoonpano:
MV: Joona Eronen

Puolustus:
Anssi Hiltunen, Niko Ronkainen, Kari Lehto, Tatu Sorola

Keskikenttä:
Janne Korhonen, Ilkka Simonen, Jukka Horttainen, Sami Joutjärvi (lopussa)

Hyökkäys:
Harri Pesonen, Sami Joutjärvi (alussa)

HUOM! Erityis kiitos yhden miehen huutoryhmälle (Eino Eronen), joka kannusti toisen puoliajan kentänlaidalla kuin 14000 päinen fanaattinen kannattajajoukko. Nyt tiedetään mistä Joona on saanut kannustuslahjansa, joita talvella salibändykentillä kuultiin. :)
 

 

 

 
 
VANHAT UUTISET
 
Jalkapallo
2013
2011
2010
2009
2008
 
Salibandy
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
 
Tero Ruokolainen: Vaarojen Maraton – aktiivikuntoilijan näytönpaikka 2012