TERVETULOA KOTISIVUILLEMME    
  
16.4.2010
Salibandy
SUURENNUSLASIN ALLA - Säbä-kauden pelaaja-analyysit
13.4.2010
Salibandy
SÄHLYÄ SUOLLA
20.3.2010
Salibandy
KOHTI KARSINTOJA...
18.3.2010
Salibandy
PIÄSIÄISEN JÄLÄKEISENÄ LAUVANTAINA RÄJÄHTÄÄ!!
8.3.2010
Salibandy
Kauden viimeinen...vai toiseksi viimeinen turnaus?
14.2.2010
Salibandy
VÄHIIN KÄY ENNEN KUIN LOPPUU
2.2.2010
Salibandy
JOKAINEN TSÄÄNSSI ON MAHDOLLISUUS
5.12.2009
Salibandy
OTTELU KESTÄÄ TÄYDET 45 MINUUTTIA, ERÄVOITOISTA EI HERU PISTEITÄ
15.11.2009
Salibandy
ESKOBAR JA TÄYTEMIEHET TAAS TOSITOIMISSA...
11.11.2009
Salibandy
FC Pogostan rajamiehet hakivat mestaruuden Kajaanista 6.11.2009
31.10.2009
Salibandy
LAATUKO KORVAA MÄÄRÄN...??!
15.10.2009
Salibandy
Levottomat jalat väsähtivät...
27.9.2009
Salibandy
Ensimmäinen turnaus - Melkein valmista peliä
24.9.2009
Salibandy
Salibandyn 4-divarin kausiennakko - Onnistunut kesäharjoittelu
20.1.2009
Salibandy
2 pistettä lähettiin hakemmaan ja se myös suattiin
 
 
 
UUTISET
16.4.2010 Sivun alkuun
SUURENNUSLASIN ALLA - Säbä-kauden pelaaja-analyysit
Kausi päättyi viikko sitten, senhän jokainen aktiivinen fani tietää. Nyt on pöly laskeutunut sopivasti ja on aika tutkailla yksittäisten pelaajien esityksiä kahden käden suurennuslasilla. Joukkuelajeissa parhaiten pärjää yleensä se joukkue, joka pelaa sujuvinta yhteispeliä. Toimivan yhteispelin muodostavat yksilöt, jotka kukin pelaavat kaikille yhteistä peliä omilla vahvuuksillaan. Ei ole olemassa ketään täysin korvaamatonta äijää, vaan kukin ukko tuo oman kortensa kekoon. Jokaisesta joukkueesta erottuu edukseen yksilöitä, toinen tekee pisteitä pelistä toiseen kuin liukuhihnalta, kun se toinen kaveri puolustaa oman maalia ja riistää pallon vastustajalta. Ketjun kolmannella kaverilla voi taas olla tilillään parikymmentä maaliin johtanutta pelin avaussyöttöä. Harva meistä enää edes muistaa sitä neljättä kaveria, joka karvasi pallon vastustajalta keskialueella tai hankki vastustajalle merkityksellisen jäähyn ottelun loppupuolella. Onko joukkueen paras ja tärkein pelaaja se eniten pisteitä tehnyt kaveri? Kuluneella kaudella Fc Pogostan sinimustissa jokainen heppu on mielestäni ollut yhtä tärkeä ja lähes kullan arvoinen. Tiiviillä nipulla pelatessa, jalkojen pahasti hapottaessa vaihtoparia tulee väkisin ikävä...:D

Seuraavissa katkelmissa on käyty FC Pogostan uljaan ja rehdin IV-divarimiehistön jokainen ukko yksitellen läpi. Pyydän, ettei kukaan ota kirjoituksia liian henkilökohtaisesti vaan suhtautuu niihin yhtä suurella vakavuudella kuin viikoittain ilmestyvään 7 päivää lehteen. Kivan lupsakkaa turinaa vain, seassa voi toisaalta jokin totuuden siemenkin olla...

Maalivahdit:
#31 Simo ”Rubber” Malvela:
- Iso mies Möhköstä. Liikkuva, peittävä ja huikeat liimanäpit omaava, ajoittain lähes kumimainen naurava kulkuri. Tahtoessaan oli lähes ohittamaton. Otti isoja koppeja pelistä toiseen.

#29 Aleksi ”Leksi” Lintu:
- Entinen pesistähti, jonka kädestä pallo lähtee kuin tykin suusta. Mielialapelaaja, joka kärsi pariin otteeseen kauden aikana itseluottamuksen puutteesta. Aivan turhaan, koska halutessaan Leksi on Simon tavoin lähes ohittamaton. Isoja koppeja, vaikeissa matseissa. Eikun vaan alut Opelin alle ja kylän raitille kesäksi.

Puolustajat:
#3 Jari ”Jokeri” Luukkainen: 3+3=6
- Rajamme vartija. Joukkueen vanhempaa kaartia. Monille näkymätön puolustava puolustaja, joka sai rohkeutta pallolliseen peliinsä kauden edetessä. Teki tärkeillä hetkillä muutaman maalin ja katkoi lukemattoman määrän vastustajan passeja keskialueella.

#33 Esa ”Eskobar” Kyykallio: 6+1=7
- Esa eduskuntaan! Puhheet on kuin mualiman omistajalla, mutta Ilomantsihan onkin jo ”Eskun” hallussa. Veto tekee maalin kohdille osuessaan tuhoisaa jälkeä, mutta monasti kolahti myös takapressuun. Korvasi puuttuvan liikkeen loistavalla sijoittumisella ja olkapää kipeänä puristi pallon muutaman kerran yläseen.

#? Kari ”Maj karma” Lehto: 5+2=7
- Se toinen niistä Lehdoista, hiljaisempi. Ei tehnyt itsestään turhaa numeroa, taisteli joka pallosta täysillä ja oli veljensä tavoin lähes korvaamaton osa joukkueen puolustusta. Pelasi parhaimmat pelit juuri Jalmarin pakkiparina. Karman laki toimii. Olisi saanut käyttää hyvää vetoaan useammin. Loukkaantui harmittavasti ennen karsintoja.

#14 Jari ”Jalmari” Lehto: 2+23=25
- Ylisanoja voisi poliisirajamies Jalmarista vuodattaa loputtomiin. Rauhallinen ja loistava puolustaja, joka olisi saanut myös käyttää hyvää vetoaan useammin kauden aikana. Ei löytänyt Kiteen Vespeliin ilman ”kartturin” apua. Lähes korvaamaton palapelin pala. Muuttaa vedenkin viiniksi, ihmeiden tekijä.

#? Timo ”Timbe” Hattunen:
- Kävi muutamissa harkoissa ennen joulua, ja kisapassi leimattiin joulukuun alun turnaukseen, mutta joululomilta ukko hävisi jonnekin. Jokeri Luukkaisen tavoin todella hyvä puolustava puolustaja. Harmi, että kausi jäi Timben osalta vähän lyhyeksi.

#15 Tomi ”lisenssi” Ikonen: 0+1=1
- Juniori, joka lopetti pelit ennen kuin ne ehtivät edes alkaa. Erehdyksiä, unohduksia ja virheitä sattuu kaikille. Elämä jatkuu. Lahjakas pelimies, jonka olisi toivonut näkevän treeneissä ja peleissä koko kauden ajan. Palasi kuitenkin pelikentille karsintoihin ja tappeli ennakkoluulottomasti.

Hyökkääjät:
#8 Harri ”Hartsa&Pesonen” Pesonen: 47+17=64
- Timantti, osittain hiottu. Sniper, playmaker, kitarasankari, unelmavävy ja mitä vielä? Dominoi tehoilla pistepörssiä koko kauden ajan. Hartsa on yksinkertaisesti vaan niin hyvä, tajuutteko työ! Korvaa punttisalin kitaransoitolla ja on ylpeä riisitikuistaan...:D

#9 Tero ”Läski” Ruokolainen: 13+25=38
- Vaikea sanoa. Sijoittui omaksi ja kaikkien muidenkin yllätykseksi sisäisessä pistepörssissä toiseksi ja oli syöttöpörssin ykkönen. Ikiliikkuja, joka sortui usein laukomisen sijasta syöttämään. Kuljetti turnauksissa mukanaan fläppitaulua, josta kaverit eivät kuitenkaan innostuneet. Vihasi koko kauden ajan treeneissä 5-sen pelien häviämistä.

#11 Tapio ”Tapi” Ikonen: 9+9=18
- Joukkueen johtaja ja pienin mies. Korvasi koon asenteella, jota kaikki voivat ihailla. Aina 120 % lasissa, oli kyseessä alkuverryttelyt tai sarjamatsi. Puhui aina asiaa ja muut kuuntelivat. Ajautui joskus kauden aikana magneetin vetämänä vähän liian lähellä takatolppaa, jossa odotteli lapa jäässä unelmapassia. Johtaja!

#7 Tero ”Hiltsi” Hiltunen: 21+10=31
- Äänetön, valonnopea kiitäjä, joka viimeisteli kuvion keskeltä YV:llä aika nättejä kihauksia. Etsiskeli parin turnauksen ajan kaimaansa pukkarista turhaan, mutta kaverin löydettyään oli lähes pitelemätön. Tehopelaaja ennen kaikkea. Karsinnoissa vatsatauti vei voimat.

#5 Marko ”Möre” Parviainen: 8+10=18
-Rajamme vartija. Möre täydensi Hartsan ja Tapin ketjun, ja tyytyi jakelemaan passeja vielä avopaikankin tullen. Tarjoili Tapille muutaman namupassin takikselle. Vahva raataja ja kokenut kehäkettu.

#23 Jouni ”Jonetski” Hiltunen: 11+7=18
- Älykäs pelaaja, joka ei kentällä turhia hötkyillyt. Kompensoi kentällä Terojen liikaa liikettä loistavasti. Uusi lapa mailaan, niin olisi ehkä osunut muutaman kerran useammin LäskiTeron passeista. Monessa sopassa keitetty kokenut kisaratsu. Antoi kullanarvoisia vinkkejä ketjukavereilleen pitkin kautta. Tärkeä osa palapeliä.

#17 Marko ”Maukka” Tolvanen: 3+4=7
- Kauppias ja tyyliguru, jonka ”oksennustauti” kaatoi pariin otteeseen vuoteen pohjalle juuri turnauspäivänä. Vahvoja otteita niissä harvoissa peleissä kun oli mukana. Raatajan rooli sopi Maukalle kuin nakutettu. Mitä ilmeisemmin ainoa kaveri, jolla oli pikaliimaa mailan lavassa.

#13 Joona ”Jobi” Eronen: 0+0
- Mikä on kun ei paikat kestä, mikä on kun ei onnistu? Kärsi loukkaantumisista suurimman osan kaudesta, mutta pelatessaan ansaitsi varmuudella oman paikkansa. Äänekkään ja fanaattisen faniporukan toinen jäsen. :D

Kiitos kaikille, sekä pelaajille että kannustusjoukoille kuluneesta vuodesta. Tulevaisuus on avoin. Hyvää kevättä kaikille lukijoille. Runoratsu vaikenee...

#9 TR
 
13.4.2010 Sivun alkuun
SÄHLYÄ SUOLLA
Pääsiäisen jäläkeisenä lauantaina piti Kontiolahden liikuntahallissa räjähtee III-divarikarsintojen merkeissä, mutta toisin kuitenkin kävi. Isäntäjoukkue LeBa II:n nuoret ja vikkelät pelihemmot veivät pisimmän korren voittamalla päivän molemmat ottelunsa ja säilyttivät näin ollen paikkansa ensi kauden III-divarissa. Pogostan urheista sinimustista ratsujoukoista ei tällä kertaa ollut tajunnan räjäyttäjiksi ja nousijoiksi vaan tyytyminen oli toiseen sijaan, KarTe:n jäädessä perän pitäjiksi.

Kaikki kunnia siis lehmolaisille ikilähiöpojille. He käyttivät Kontiolahden kylän tuntumassa sijaitsevan lentokentän kokoisen sählykaukalon tilan meitä paremmin hyödykseen ja korjasivat keskinäisestä ottelusta voiton lukemin 4-2 (1-1,0-0,3-1). Vääntö oli tiukkaa, rehtiä ja tasapuolista, mutta varsinkin ottelun alussa hallinta oli selkeästi kotijoukkueella. Meidän jalkamme olivat kaukana levottomista ja irtonaisista. Kengät tuntui meidän parkettiin tottuneilla pojilla liimautuvan massalattiaan liisterin lailla. Yhden jos toisenkin suusta kuului alakuloinen sävelmä: ”Suojuoksua,suojuoksua – havuja p**kele!” LeBa meni ottelussa ajassa 11.41 johtoon kuin varkain. Puolustus pelasi omassa päässä löysästi ja vastustajan tiukka kuti painui vastustamattomasti ohi Simo ”Herra kädelläsi” Malvelan. Simbe esitti läpi ottelun maalilla huikeita koppeja ja hien vuodatusta vaativia tiikerinhyppyjä, mutta tarkkojen vetojen suhahtaessa läpi puolihuolimattoman puolustuslinjan oli hänkin voimaton. Tasoitus saatiin kuitenkin kyhättyä kasaan melko nopeasti, ainoastaan kymmenen sekuntia LeBa:n maalin jälkeen, kun aneemisesti läpi turnauksen esiintynyt nykyinen tamperelainen ”tuhlaajapoika” Tero Ruokolainen neppaili ja pomputti pallon puolivahingossa verkkoon. Tilanne ekan ja hajuttoman erän jälkeen 1-1.

Toinen erä ei tarjonnut hienouksia. Muutamia tiukkoja paikkoja oli puolin ja toisin. Meidän roolimme oli pitkälti tuhlailla tuhannen taalan paikkoja. Kenttään ja lattian pitävään pintamatskuun aloimme jo pikkuhiljaa tottua, mutta runsaasta yrityksestä huolimatta palloa ei saatu millään tungettua ohi hyvin torjuneen Leba-vahti Jari Sivosen. Taputukset hänelle! Toinen erä siis ilman kihauksia.

Kolmannen erän alkupuolella ote ralliauton ratista hiukan herpaantui ja sormet tuntuivat liiasta mailan puristamisesta väsyvän. Niinpä vastustaja kuittasi sen muutamalla osumalla ja siirtyi näin turvalliseen 4-1 johtoon. Me puolestamme tyydyimme vain tekemään vastustajan veskarista hyvän ja pommittamaan palloa hänen syliin. Ei kihauksia meille, ei ennen kuin ottelun loppupuolella ja kenenkäs muunkaan kuin Hartsa&Pesosen toimesta. Haba ”surujen kitara” Pesosen ottelun pakollinen osuma tuli silti ehkä hiukan liian myöhään, eikä kunnollista kiriä näin saatu aikaan. Loppulukemat tiukan, mutta hiukan tuskaisen ja väkinäisen taistelun jälkeen siis 4-2 vastustajalle.

Runkosarja meni menojaan, eikä näistä peleistä enää nallekarkkeja jaella. Saappaat jalassa kaaduttiin, hyvän taistelun päätteeksi. Ensimmäisen takaiskun joukkue koki jo viimeistelyharjoituksissa, kun joukkueen ykköspuolustajiin lukeutuva Kari ”Maj Karma” Lehto loukkaantui laitakahinassa ja ei näin ollen pystynyt lauantaina edes pukemaan peliasua ylleen. Voimia Kartsalle! Lisäksi nopsajalka Tero ”Virus” Hiltunen makasi pelejä edeltävän viikon vatsataudissa, joten energiat oli melko vähissä jo ennen alkuvihellystä. Kunniakkaasti Tertsi kuitenkin raatoi, iso kiitos siis myös hänelle.

Esille pelaajista voidaan nostaa selkeästi Tomi ”Lisenssi” Ikosen, joka raatoi ja taisteli puolustuksessa eläimen lailla. Hyvä liike, yhdistettynä lahjakkuuteen ja hyvään pelinäkemykseen takaavat hyviä pelejä Tomballe tulevaisuudessa. Lisäksi maalilla Simbe Kumi otti räpylöillään tukun hyviä koppeja. Simo on tähti.
Muu joukkue esitti rutiinisuorituksen, joka ei valitettavasti lauantaina riittänyt voittoon. Syitä on turha lähteä etsimään merta edempää. Tulevaisuus on edessä päin.

Toiseen peliin päästiin vapautuneimmissa fiiliksissä. Yhdessä kopissa ennen peliä sovittiin, että eiköhän se olisi kivempi päättää kausi voittoon ja niin myös tehtiin. Voitto KarTe:sta irtosi ”vöyreesti” lukemin 10-4 (4-1,2-1,4-2). Ottelun selkeä ykkösnimi oli sekä pisteiden että kokonaisvaltaisen peliesityksen muodossa kitarasankari Hartsa&Pesonen. Tehot 5+2 ei jätä selityksille sijaa. Hartsan lisäksi myös koko joukkue pelasi erittäin vapautunutta ja rentoa peliä. Kentän kanssa oltiin jo sinut ja lisäksi suurimmat paineet olivat jo karisseet hartioilta. Maalilla Aleksi Lintu näytti syyn siihen miksi hänen heittokätensä on rautaa. Useita huippuavauksia, joista taisi pari syöttäriäkin Maukka Perusjätkän rykäisemiin kihauksiin irrota.

Pahoitteluni, turinat ovat nyt normaalia lyhkäsemmät johtuen kevätauringon ja asfalttien puhdistuspölyn aiheuttamasta kroonisesta runosuonen tukkeutumisesta. Kaiken kaikkiaan kausi oli huippua päättää voittoon ja kirmata loppusummerin soidessa saunaillan viettoon Ilomantsiin.

Suuri kiitos jokaisella pelaajalle yhdessä, yksin ja erikseen kuluneesta kaudesta. Oli mahtavaa pelata joukkueessa, jossa tuntee kuuluvansa joukkoon ja jossa tehdään asioita tosissaan, mutta sopivasti pilke silmäkulmassa. Kaikki ansaitsivat paikkansa omilla vahvuuksillaan ja valmentaja Tapio Ikosen johtamistyyli ja asenne urheilua kohtaan on ihailtavaa....

Kiitos ja näkemiin...

#9 TR
 
20.3.2010 Sivun alkuun
KOHTI KARSINTOJA...
Alkuun pahoitteluni, etten päässyt mukaan runkosarjan päätösturnaukseen ja HooPee joutui raportin viäntöpuuhiin. Hyvin poijjaat turnauksesta pisteet kotiin hoitivat ja nyt saadaan vielä parin pelin verran jatkoa lyhyehkölle kaudelle. Toisaalta sen verran kirkkaasti aurinko tuolta sälekaihtimien raosta pilkistää, jotta toisaalta vois olla jo aika lyödä mailat ja kenkulit kaapin perukoille tämän kauden osalta.

Seuraavissa katkelmissa on analysoitu pintapuolisesti ja ehkä mahdollisesti jossain määrin jopa pintaa syvemmältä mennyttä runkosarjaa eri joukkueiden ja sarjataulukon osalta. FC Pogostan pelaajien viiltävä läpileikkaus menneeseen suoritetaan vasta karsintapelien jälkeen. Niiden pelien jälkeen tiedetään kenen kuntopiikki osui kohdalleen ja kenen herkistely meni täysin poskelleen. Sanomatta on kuitenkin selvää, että Hartsa&Pesonen teki runkosarjassa tappavan tehokasta jälkeä ja näin ansaittu pistepörssin ykköstila. Teräsmiehen on helppoa olla koko ajan huippukunnossa. Ja sie joka tätä ”novellia” lueskelet, ja mietit että kylläpä joku voi olla tosi väärässä, niin äläpä kuule ota itseesi tai liian todesta näitä juttuja. Nää on vaan sananhelinää, jota ihmismieli rennosti tuottaa...

EC Cremasters:
Kontiolahden ykkösseura vei puhtaalla tappiosarakkaalle runkosarjan nimiinsä näytöstyyliin. Pelaajamatskua joutui tirkistelemään lähinnä aurinkolasien takaa, liiallisen tähtien tuikkimisen vuoksi. Noussut sarjaportaita askel per kausi. Vahvistui täksi kaudeksi entisestään. Enolaislähtöinen kaksikko Turunen&Koivula oli vakuuttava niin jalallisesti kuin taidollisestikin. Ei vaan yksinkertaisesti pystytty haastamaan kummassakaan pelissä.

FC Pogosta:
Oma koti kullan kallis. Nuoruutta ja kokemusta sopivissa määrin. Tutussa porukassa on helppo pelata. Tasapainoinen viisikkopeli, jonka täydensivät huikeat veskarit A. Linnunmaito ja S. Kumi kumpikin omilla vahvuuksillaan. Puolustusta johti poliisimies Jalmari varmoin ottein ja Hartsa&Pesosen huikeaa ”individual effortia” ei voi kuin ihailla. Joukkueen johtaja Tapio Ikonen käytti auktoriteettiaan tarvittaessa. Iso kiitos Tapsalle. Joukkue meinasi jäädä lisenssisotkujen takia karsintapaikan ulkopuolelle. Ansaitsi kakkospaikkansa pelillisin esityksin.

FB JoPa:
Entisiä liigaäijiä, Pasi ”Petrin isobroidi” Ikonen, Kari Keskitalo ja S. Vaakanainen. Oli lähellä voittaa meidät joulukuun alun kotiturnauksessa, mutta kohtalo (katsomon kalterit ja 5 min boksi) päätti kuitenkin toisin. Hyvä sekoitus taitoa ja kokoa. Hyytyi ehkä tahallisesti päätöskierroksilla. Ansaitsi paikkansa kolmantena. Mukavia heppuja ja hyviä matseja ennen kaikkea.

KiPa-90:
Nuoruutta, liikettä, energiaa ja hulvattoman hyvää yhteishenkeä. Johtotähtenä Lihamyllyn sammakoissa II-sarjaa pelannut Janne Nylander tehoilla 27+12. Pelasivat hyvin omilla vahvuuksilla ja pesistaidoillaan. Harmi vain, että sarjan paskimmat laidat osuivat kiteeläisten kotikaukaloon. Mistä niitä oikein saa? Kellogsin muropaketista? Nelossija on tuttu Janne Ahosellekin.

TuuRa:
Tuusniemen isot ja hitaat miehet. Kun eivät nopeudessa pärjänneet, niin korvasivat sen kovuudella ja vartalokontaktilla. Pari kertaa oli loukkaantuminen aika lähellä, mutta pääasiassa hyvää peliä. Oli alkukaudesta pelätty tiimi erään R. Vennon takia. Mutta kun Vento (Volkswagen) kaveri vaihtoi KSS:n paitaan, niin juna tahtoi monesti hyytyä aseman jälkeiseen ylämäkeen. Silti ansaittu paikka vitosena. Miettisen Juuso löytyy pistepörssistä tehokkaimpana sijalta 19 tehoin 20+5.

LeBa-96 III:
Allekirjoittaneen ex-seura. Onnistui voittamaan meijät kertaalleen kauden aikana, mutta itse en ollut silloin pelaamassa. Taito lepäsi pitkälti lentäjä Mäntysen (tehot 18+12) harteilla, kun muut keskittyivät pitkälti vesomaan tuoretta metsää kirveillä ja vesureilla. Halkotalkoisiin kiitos ensi kesän kesätreeneissä.

SB Raatti:
Hajuton, mauton ja väritön sakki Nilsiästä. Ensimmäisen kohtaamisen jälkeen joukkueen peliraportissa oli kirjoitettu, että voittoon olisi ollut avaimet. Mene ja tiedä, mutta kyllä voitto oli yhtä kaukana kuin aurinko maasta. Mut eikös unelmia pidä meillä jokaisella kuitenkin olla. Parhaana pistemiehenä Kimmo Korkalainen tehoin 15+10 pistepörssin sijalla 21.

KuKu:
Voi elämä niitä Kulhon poikia. Ilmeisesti sanonta ”laatu korvaa määrän” oli iskostunut poikien päähän liian tehokkaasti. Harvoin niitä pelejä edes nelosessa voitetaan 6-7 kenttäpelaajalla. Valitettavasti kun se laatukin oli ehkä enemmän kierrätyskeskusosastoa kuin Stockmannin miesten vaateosastoa. Ainoana valopilkkuna hääri alati vaarallinen Aki ”JykkiOnTykki” Könönen tehoilla 16+6 ja tällä heltisi viikon pistepörssiarvonnassa sija 24. Ansaitsi paikkansa sarjan hännillä. :D

HuPS:
Voidaan osittain heittää samaan osastoon LeBa:n porukan kanssa. Taito lepäsi pitkälti Mikko Haapalan hartioilla (15+10=25, sija 20.), muiden keskittyessä enemmänkin liukkaiden vastustajien telomiseen. Molemmat ottelut HuPSia vastaan pelattiin sunnuntairientoina Kiteen Vespelissä ja tempo oli sen mukainen. Huh huh, mitä sundayhangoversäbää... Kyllä pojat ansaitsivat paikkansa.

Coach Team II:
Mitä ihmettä tapahtuu ykkös ja kakkosporukan välissä? Tyhjä tila? Kaikki taito on kasattu ykkösjoukkueeseen kakkosporukan tyytyessä perusmättöön. Jostain syystä molemmat pelit olivat tiukkoja, mutta sitä en tiedä, johtuiko se meidän huonoudesta vai vastustajan hyvyydestä. Parhaana pistemiehenä Petteri Lampinen tehoin 11+8 pistepörssin sijalla 30.

Tarinoita voisi turista tuhottomasti, mutta jätän tämän kerran sen väliin. Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille vastustajille, tuomareille sekä faneille. Pogostan pelaajien yksilöllinen pelaaja-analyysi ilmestynee sitten karsintapelien jälkeen...

-EntistäläskimpiTero-
 
18.3.2010 Sivun alkuun
PIÄSIÄISEN JÄLÄKEISENÄ LAUVANTAINA RÄJÄHTÄÄ!!
Ja niinkuin oli jo aiemmin kaiken yleisön ja lehdistön tiedossa FC Pogostan uljaan ratsujoukkion karsintoihin pääsy, niin nyt asiaan on lopulta tullut varmistus. Voidaan huokaista helpotuksesta, kaivaa komeron perukoilta viirit, pölyhuiskat, jumppapallot, rummut ja muut pärisyttimet ja suunnata kohti Kontiolahden hulppeaa liikuntahallia lauantaina 10. huhtikuuta. Isoveljen (III-divarin melkein huonoimman joukkueen) oikeudella toinen karsinturnauksen vastustajista, farmiporukka LeBa-96 II sai tehtäväkseen turnauksen isännöin. Toinen vastustaja onkin sitten suuri tuntemattomuus, nimi on ainakin jo pelottava, KarTe. Ilmeisesti joukkue on joko Karjalan Tennis tai Karttulan Tennisseura, mene ja tiedä?

Pogostalaisista farmiporukka LeBa-96 II on ainakin molemmille Teroille tuttu, koska he pelasivat kyseisessä joukkueessa viime kauden lopulla. Tuttuja naamoja vastustajaporukasta siis löytyy, mutta tämä ainoastaan lisää poikien voitontahtoa. Erityistä huomiota pogostalaisten on kiinnitettävä etenkin Mika Virolaiseen, joka on alati vaarallinen, varsinkin pallon menetettyään. Lisäksi puolustuksesta voidaan mainita oikea käsi alhaalla pelaava Teemu Koistinen, joka on hyvin liikkuva ja ampuu hanakasti.

Suuri tuntemattomuus KarTe. Selvää on ainakin se, että joukkue sijoittui nelosen lohkossaan toiseksi ja on varmasti karsintapaikkansa ansainnut. Vahvan, mutta tuloksettoman nettisurfailuni jälkeen en löytänyt joukkueesta mitään merkittäviä faktoja, joten annetaan olla. Aika näyttää mitä vastaan saapastelee. Sen voin kuitenkin luvata, että jäämme innolla odottamaan heidän kohtaamistaan.

Omasta roosterista voidaan sanoa sen verran, että Hartsa&Pesonen on pistepörssin voitettuaan entistä nälkäisempi ja ilolla odotamme kenet ”HooPee” Kontiolahdella raatelee pistehimonsa tyydyttämiseksi. Poliisimies J. Lehto on myös syttynyt liekkeihin ratkaisupelien lähestyessä ja on varmuudella mukana koitoksissa. Entäpä kaikkien janoisten sankari, boogie woogie Wonderland Jonetski Hiltunen. Kokemusta kovista ja vielä kovemmista peleistä, joten Jone on varmasti mukana tulilla, rauhallisella mutta elegantilla tyylillä. Hiltus Tero etsi viime turnauksen ajan itseään, ruman kaimansa poissaollessa, mutta nyt näyttää vahvasti siltä että nykyisin tamperelainen Läski Tero saadaan myös mukaan kulmavääntöihin. Mitä vikaa maalivahdeissa? No ei mitään, sekä S. Kumi että A. Linnunmaito on nähty hiovan teinirautojensa aluvanteita kevätkuntoon Ramin autokorjaamolla Ilomantsin leipomon takana. Vahvassa vedossa on niin Simben Seatti kuin Leksin Opelikin. Eikä unohtaa sovi Lehdon komeampaa adonista, Karmaa, joka on nähty viime viikolla lenkkeilemässä ja verryttelemässä Kyytsä Eskobarin kanssa pitkin vanhan Sirmakan raittia. Ikosen Tapsalta saamamme tiedon mukaan joukkue on muutenkin kovassa iskussa ja uhkuu voitontahtoa. ”Pelataan voitosta tottakai”, sanoi Tapsa harjoituksissa lyhyesti ja ytimekkäästi. Mukaan saadaan siis näillä näkymin kaksi ketjua ja siitä on hyvä lähteä.

Turnauksen aikataulu kulkee seuraavanalaisilla raiteilla:
12:00 LeBa-96 - FC Pogosta
14:00 FC Pogosta - KarTe
16:00 KarTe - LeBa-96

Siispä kaikki kynnelle ja kyytiin kykenevät tervetuloa katsomaan ja kannustamaan Pogo voittoihin ja ensi kaudeksi III-divariin.

-LT-
 
8.3.2010 Sivun alkuun
Kauden viimeinen...vai toiseksi viimeinen turnaus?
Eli lauantaina 6.3.2010 pelattiin Joensuun InterSport-areenalla kauden "runkosarjan" viimeinen turnaus. Pogostalla oli paljon panosta vielä pelissä, sillä paikka nousukarsintaan oli vielä omissa käsissä. Vastaan oli tulossa Coach Team II Juuasta sekä SB Raatti Nilsiästä.

Avauskokoonpanot:
1. Ketju: Tero Hiltunen – Jouni Hiltunen – Marko Tolvanen
Pakit: Jari Lehto – Kari Lehto
2. Ketju: Harri Pesonen – Marko Parviainen – Tapio Ikonen
Pakit: Jari Luukkanen – Esa Kyykallio

Juukaa vastaan ensimmäinen erä lähti hyvin käyntiin kun johtoon mentiin jo toisella minuutilla Pesosen toimesta. Mutta vastustaja rankaisi parilla maalilla rinnalle ja ohi. Ensimmäinen erä oli sekavaa peliä puolin ja toisin, oltiin hieman ihmeissämme että kuinkas tämä peli näin tahmeasti kulkee. Toisen erän alkuun Hiltusen Tero toi Pogostan tasoihin kun erää oli pelattu vain 12 sekuntia. Toisessa erässä ote siirtyi selkeästi Pogostalle ja erä päätyikin sitten meille maalein 2-5, tilanteen ollessa kolmanteen erään lähdettäessä 4-6 Pogostalle. Kolmannessa erässä taas selkä hieman suoristui ja vastustaja pääsi jälleen iholle kiinni ja aiheutti ylimääräisiä sydämen tykytyksiä vaihtipenkille, mutta erän puolivälissä vastustajan otettua tuplajäähyn huitomisesta, pääsi Pogosta niittaamaan helpottavasti YV:llä tilanteeksi 5-8. Vastustaja sai loppuun vielä kosmeettisen kavennuksin, joten lopputulokseksi saatiin lätkittyä 6-8 voitto.

Rangaistukset: Pogosta 2 min. Coach Team 6 min.

Pisteitä keräsivät: Tero Hiltunen 1+1, Harri Pesonen 4+1, Marko Parvianen 2+1, Tapio Ikonen 1+1, Jari Lehto 0+1

3 nallekarkkia: ”Pappaketju”, joka sai tulosta hyvillä kuvioilla, tehoin 7+3

2 nallekarkkia: Jari Lehto, jälleen hienoa tekemistä, rakentaen sekä rauhoittaen joukkueen peliä

1 nallekarkki: Marko Tolvanen, kovaa yritystä, kovaa raastoa, hyökkäyspäässä avausten vastaan ottamista sekä paljon kuteja. Mailan kalibrointi vain ei oikein ollut kohdillaan :)

Toiseen peliin SB Raattia vastaan oli jo helpottava lähteä, koska karsinpaikka oli varmistunut kahden pahimman joukkueen (JoPa & KiPa) hävittyä toisen pelinsä. Voittoa lähdettiin kuitenkin hakemaan ja tiedossa oli paha peli. SB Raatti oli esittänyt päivän aiemmassa pelissään hyvä tempoista ja tehokasta peliä. Sekin tiedettiin että joukkue pelaa palloa paljon kulmista maalin eteen ja yrittää siitä maaleja.
Tämäkin peli lähti hyvin käyntiin Pogostan siirtyessä jo kuudennella minuutilla 2-0 johtoon Pesosen maaleilla. Mutta sen jälkeen Raatti sai otetta peliin hyvillä vastahyökkäyksillä, korkealla karvauksella sekä paljon palloa maalille toimittamalla. Pogostan puolustus saisi tehdä pelissä kovan työn pitääkseen maalin sekä sen edustan puhtaana. Ensimmäinen erä päättyi 3-1 Pogostalle. Toinenkin erä oli hienokseltaan Raatin painostusta mutta Pogosta sai iskettyä vastahyökkäyksillä vastaan. Tämä olikin hyvä taktiikka, koska vastustaja karvasi koko kentän voimin korkealta, jolloin puolustajia päästiin hyökkäyksissä nopeasti haastamaan. Tilanne toisen erän jälkeen 5-4 Pogostalle. Kolmannessa erässä näkyi että vastustaja hienoisesti väsähti ja sai pari jäähyäkin. Pogosta sai hallinnan itselleen ja tiukalla puolustuksella hoiti homman kotiin. Peli päättyi 8-5 ja näin voitiin juhlia sarjan kakkospaikkaa sekä jo varmistunutta karsintapaikkaa.

HUOM! Karsinnan päivämäärä sekä joukkueet, eivät ole vielä tiedossa. Ilmotellaan kun tiedetään.

Rangaistukset: Pogosta 4 min ja Raatti 6 min.

Pisteet: Jari Luukkanen 1+1, Harri Pesonen 5+1, Jouni Hiltunen 0+2, Tero Hiltunen 1+0, 1+0 Marko Tolvanen, Marko Parviainen 0+1

3 nallekarkkia: Joukkuepuolustus, vastustajan tiedettiin karvaavan kovaa sekä lyövän painetta maalille, ja sitä tulikin paljon. Puolustus sai kuitenkin pidettyä , parista virheestä huolimatta, vastustajan pelin paljolti kulmissa. Lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin.

2 nallekarkkia: Aleksi Lintu, kuten jo edeltä voi lukea, peli ei ollut maalivahdille helppo. Lexi klaarasi homman loistavasti. Takkiin olisi tullut ilman Lexin hyviä torjuntoja.

1 nallekarkki: Pogostan vastahyökkäykset, niillä saatiin aikaan maaleja, 1 rangaistuslaukaus sekä jäähyjä vastustajalle.

TeroR:n loikoillessa sekä laiskotellessa (se hänelle välillä suotakoon :) ) aurinkorannalla, rapon raapi kasaan HooPee.
 
14.2.2010 Sivun alkuun
VÄHIIN KÄY ENNEN KUIN LOPPUU
Sunnuntai 14.2.2010 ja ystävänpäivä. Onko olemassa parempaa tapaa viettää kyseinen päivä, kuin jolkotella itsensä hikeen ja läpsytellä 26-reikäistä sählypalloa Kiteen Vespelin urheilukentällä? Vastaan kysymykseen tylysti itse, no ei todellakaan ole. Luvassa oli vauhtia, vaarallisia tilanteita, hienoja maaleja, hienoja tuhlattuja maalipaikkoja ja mikä tärkeintä, jaossa 4 sarjapistettä. Vastaan luistelivat,spurttailivat ja törmäilivät ensin Kulhon Kunnon pojat, 6 kenttäpelaajalla. Voin kertoa, ei ollu pojilla paljon jakoja eikä kyllä jäänyt pelistä jälkipolville kerrottavaakaan. Loppulukemat puhtaasti 8-0 (1-0,5-0,2-0) meille. Toisessa sunnuntaisutinassa jouduttiin sitten jo vähän pelaamaan, todellista ryminää ei kuitenkaan hyvistä yrityksistä huolimatta saatu aikaiseksi. Tästäkin pelistä meidän voittosarakkeeseen merkintä ja nyt lukemin 5-10 (2-4,0-3,3-3).

Klo 14.00 viriteltiin siis mailat,viirit ja puserot kuntoon KuKua vastaan. Alusta alkaen oli nähtävissä vastustajan roosterin kapeus ja tästä johtuen päätettiinkin lyödä luu kurkkuun heti alusta lähtien. Ensimmäinen erä taaperrettiin kuitenkin ystävänpäivän mentaliteetin mukaisesti kaverille hymyillen ja välillä jopa turistikarttoja tutkaillen. Voi hyvää päivää, että oli sähly nihkeää. Paikkojahan oli vähintään yhtä paljon kuin Linnunlahden pysäköintitalossa, mutta kun ei osattu laittaa puolivaloilla palloa reppuun asti. Tai no korjaus, Kyytsä Eskobar jatkoi ajassa 14.02 viime turnauksessa avattua bensiininkatkuista maalihanaansa ja toimitti pallon kertaalleen vastustajaverkkoon, ohi hölmistyneen LookLike Pasi Nurmisen. Ekan vartin jälkeen tilanne 1-0.

Toisella vartilla peli oli jo enemmän Pogostan näköistä. Palloa pistettiin liikkeelle nopeasti ja samalla myös pallottomien pelaajien jalat saatiin käyntiin. Seurauksena viisi toinen toistaan upeampaa osumaa. Ensin mailavirtuoosi ja LVI-taikuri Hartsa&Pesonen näpäytti palloa kahdesti, tämän jälkeen oudosta vatsaripulista kärsinyt Kyttyrä Eskobar pisti pallon kertaalleen riman alle. Ja vielä ennen taukoa ensin Lehtorin Karman laki väkisin puoli-istuvasta polviseisonnasta yläpeltiin ja sitten Jone Hiltunetski sukupuuttoon kuolevalla Exelillään tylysti etuyläseen. Tilanne kutittavan kiva 6-0.

Viimeiselle vartille lähdettiin rennosti reippaillen ja ex-junnupesistähti maalivahti A. Linnunmaidolle nollapeliä varmistellen. Todellista hätää ei tullut missään vaiheessa ja pari nättiä kihaustakin nähtiin. Kulhon poikien kuuluisa Kunto oli loppunut jo ennen ottelun alkuvihellystä, joten Don’t worry, be happy meininki sai jatkoa, kun pallo tungettiin vastustajan maalille välillä jopa puolivillaisesti. Erän kahdesta osumasta vastasivat Lehtori Karman laki päivän toisellaan ja Metu ”Alibaba” Hiltunen vastustamattomalla etukulmasipaisulla. Loppulätinät siis perusheleät 8-0.

Rohmuja pisteiden valossa olivat: LäskiTero 0+4, Jalmari L. 0+3, Kyytsä, Hartsa&Pesonen ja Karma 2+0, sekä Metu Alibaba ja Jonetski Hiltunetski kumpainenkin 1+0.

Pelistä on vaikea kehittää mitään pintaa syvempää analyysiä. Kun vastustaja makaa puolessa kentässä mottitaktiikalla napa lattiassa, niin eipä siinä paljoa jää tehtäväksi. Yksinkertainen kaava saatiin Jonen (ei Nikula) pelikirjasta – nopeilla syötöillä pallo liikkeelle alakerrassa ja sitten ykkösellä ylös. Sieltä lähdetään sitten pudottelemaan pakeille ja kierrättämään palloa ja jätteitä. Tämä taktiikka toimi ja joukkue pelasi tiiviisti. Viimeisenä lukkona hääri A. Linnunmaito varmoja koppeja napsien. Ei ehkä helpoin peli Leksille, mutta hoiti sen eleettömästi. Kiitos ja kumarrus.

Niin ne nallekarkit:
3 nallekarkkia: - Jalmari Lehto, puolustuksen johtohahmo ja saa omalla olemuksellaan myös velipojan pelaamaan huikealla tasolla. Huippu-ukko.

2 nallekarkkia: - Karmanlaki Lehto. Perusvarma, Toni Lydman tyylinen puolustaja joka teki pari nättiä kihausta. Huikeeta, etten sanois.

1 nallekarkki: - A.leksi Lintu, nollapeli on aina nollapeli. Varmoja koppeja.


Klo 16.00. Toisessa väännössä oli sitten jo aivan eri tavalla vauhtia. Nyt vastustaja halusi pelata, välillä tosin hiukan rikkoen ja veteen piirretyn viivan eli sääntöjen rajamailla. Vastasssa Hukanhaudan PalloSällit eli tutummin HuPS tai jotain sinnepäin. Tehtyjä maaleja kymmenen, joista maininnan arvoisia lienevät ainakin ne neljä YV-maalia. ”Ei huonoo, ei huonoo ollenkaan”, sanoisi Jorma Uotinen jos olisi ne nähnyt. No maali-iloittelun aloitti kuitenkin kaikkien janoisten sankari, Jonetski Hiltunen ovelalla etualakulmalaita-vaparivedollaan. Kukaan ei ollut hereillä, ei edes omat ketjukaverit. Noh, tilanne 0-1 ja aikaa tuulettaa. Vielä kolme lisää ekassa vartissa ja huh huh huikka pullosta. Ensin Hartsa&Pesonen Ikos Tapsan laitakimmokesyöttötarjoilusta 0-2, sitten Metu Alibabapoulos YV:llä kuvion keskeltä nätisti oikeaan yläkulmaan 0-3 ja vielä erän lopuksi KarmanLaki Hartsan poikkipassista ja hammasharjoista 0-4. Voi elämä, no joo tosin erän lopussa vastustaja kavensi kahdesti ja tauolle 2-4 lukemissa.

Toinen vartti ja pullosta vettä, kiitos. Ensin Jari ”jokeri” Lukkeri Luukkainen numeroiksi 2-5 kivalla rannarilla etusektorista. Tämän jälkeen HuPS koki hetkellisen nukahduksen ja joutui väkisin rikkomaan liukkaita Pogostalaisia, vai oliko ne niitä Mören vanhoja jalkoja mitä ne rikkoivat?! :D No joka tapauksessa, seuraavaksi kaksi nättiä YV-kihausta ja tekijänä kukas muukaan kuin singerijalat omaava Metusalemi Alibabapoulos, molemmista syöttärit vaatimattomalle rajapoliisikoiramieskonstaapeli Jalmari Lehdolle. Tilanne siis jo 2-8, eikä hädän päivää.

Viimeinen erä pelkkää pelailua ja kellosta aika pois. Vielä onneksi kolme kivaa kihausta. Ensin LäskiTero hiljaisella mutta napakalla läpsyllä oikeaan yläpeltiin, syöttäri taas Jalmarille. Herääkin kysymys, kävikö Jari ollenkaan vaihdossa? Sitten vielä lopuksi Hartsa&Pesonen ehkä jopa pakollisilla parilla läpsyllä takakulmaan, mene ja tiedä?! Loppuun vastustaja kaventeli kosmeettisia lukemia muutamaan otteeseen ja loppulukemat lopen uupuneet 5-10. Maalilla KumiSimbe oli totutun varma, ja vaikka omiiin meni viisi kihausta, niin ne kaikki johtuivat kenttäpelaajien laiskasta puolustustahdosta. Sime oli rautaa, niin kuin aina.

Puolustajat olivat päivän sana. He olivat tänään rautaa ja hyökkääjät jossain määrin lampaita. Tosin tänään palloa pelattiin pitkästä aikaa enemmän myös puolustajien tontille ja näin he pääsivät osallistumaan kivalla prosentilla myös hyökkäyspeliin. Hyökkääjät tuhlailivat päivän aikana luvattoman suuren määrän maalipaikkoja ja tehokkaammalla viimeistelyllä olisi numerot olleet vielä rumemmat. Mutta voitot ovat kuitenkin aina voittoja, tänään ne vain tulivat hiukan uneliaallakin pelillä.

Pisterohmuja HuPS väännössä olivat: Hartsa&Pesonen 3+2, MetuSalem 3+0, Jalmari L. 0+3, LäskiTero 1+2, Jari Jokeri 1+1, KarmanLaki ja Jonetski 1+0 sekä Tapsa I. 0+1.

Nallekarkkeja tahtovat:

3 nallekarkkia - Hartsa&Pesonen, 5 pistettä riittää mielestäni tähän.

2 nallekarkkia - MetuSalem. Voi morjes mitä vetoja! Veskarilla ei mitään saumaa torjua niitä.

1 nallekarkki - Jari Jokeri Lukkeri, pelasi varmasti ja jakoi tänään paljon oivallisia ja rohkeita syöttöjä. Todella hyvää ja rauhallista peliä.

Kauden viimeinen turnaus tahkotaan kolmen viikon päästä, lauantaina 6. maaliskuuta Joensuussa? Silloin sinimustat soturit saavat vastaansa Raatteen pojat Nilsiästä sekä juuan ylpeyden Coach Team II:sen. Näiden pelien jälkeen ratkeaa myös joukkueen mahdollinen karsintapaikka. Jäädään innolla odottamaan tulevaa…

-LäskiTero-
 
2.2.2010 Sivun alkuun
JOKAINEN TSÄÄNSSI ON MAHDOLLISUUS
Tammikuun viimeinen lauantai ja paikkana Kylmäojan koulu, Lehmossa. Edessä oli IV-divarin kauden seitsemännet kreikkalais-roomalaiset mattopainit. Heti alkuun pelihuumoria koeteltiin sillä, kun pelit olivat aamun aiempien matsien jäähysuman ja –padon takia noin tunnin myöhässä. No eipä mitään, suma seisoi hetken, mutta lopulta pato murtui ja pelit päästiin aloittamaan. Vastassa olivat LeBa(kko) III ja uusi tuttavuus SB Raatti.
Otteluun päästiin huikealla roosterilla, koska muropaketista löydettyjen laitojen sisään kenkälaatikkoon oli saatu jalkeille tasan kaksi kokonaista ketjua, sekä maalivahtiosaston puolikypsät takuumiehet KumiSimbe ja A. Linnunmaito. Ainoastaan Maukka Perusjätkä Tolvanen ja Jobberi Eronen puuttuivat kahinoista. Ensimmäinen ottelu oli siis LeBa III:sta vastaan ja maalia vartioimaan asetettiin entinen nuoruusvuosien hiihtäjälegenda K. Simo. Peli aloitettiin väkevästi ja vahvasti. Pallollinen kontrolli siirtyi väkisin meille ja ukot jaksoivat liikkua. Kivojen sommitelmien päätteeksi palloa saatiin vietyä ylös, sekä myös pudotettua kivasti puolustajillekin. Maalikimaran aloitti jo reilun minuutin pelin jälkeen kukas muukaan kuin kaikkien kylän kovien jätkien ihannoima, Ilomantsin oma Havukka-ahon ajattelija, Eskobar Kyytsä. Syötön maaliin tarjosi läski TeroR. Seuraavaksi kylmää vettä vastustajan niskaan tarjoili MetuSalem Hiltunen, joka lisäsi johdon läski TeroR:n syötöstä jo 2-0:aan. Ja vielä ennen taukoa, illan maestro (tehoilla 5+2) Hartsa&Pesonen rapsautti ensimmäisen kihauksensa. Syötön tarjoili MiniMe Tapsa ”maalintekoOnNytVaikeaa” Ikonen.

Toisessa erässä osat muuttuivat, pitkälti meidän passiivisuudesta johtuen ja vastustaja pääsi turhaan peliin mukaan. Noh, ei tässä mitään. Kohta tilanne olikin jo tasan 3-3. Tästähän saatiin vielä peli aikaiseksi, totesivat Lehmon ukot viileästi aloitukseen tullessaan. Valitettavasti he olivat väärässä. Peliä illan painit eivät todellakaan tarjonneet viihteen missään muodossa. Ainoastaan heille illasta oli tuloksena 0 pistettä ja meille sen sijaan 2. Parin tasatahtia tehdyn maalin jälkeen Hartsa&Pesonen otti ohjat omiin käsiinsä ja viimeistelemällä loput pari kihaustaan, tilanne oli turvallisen tuntuinen 7-5. Tästä taLeBan organisaation kolmososaston sankarit eivät enää toipuneet ja voitto meille lopulta helpohkosti lukemin 7-5.

Kokonaisuutena pelissä oli paljon hyvää. Alku oli loistava, pallo ja miehet liikkuivat reippaasti ja puolustajatkin saivat osallistua hyökkäyspeliin. Toisessa erässä hyvä liike katosi ja passivoiduttiin liikaa. No, onneksi sitten tärkeillä hetkillä kolmannessa erässä pelattiin omaa peliä ja hoidettiin pisteet kotiin. Erityismaininnan ottelusta ansaitsevat meidän joukkueen puolustajat. He kaikki pelasivat ottelun vahvasti, katkoen syöttöjä, avaten vahvasti ja tukien reippaasti hyökkääjien höntyilyjä. Erityisesti oli mahtavaa saada Jalmari Lehto takaisin roosteriin yhden turnauksen tauon jälkeen.

Nallekarkit menevät seuraavasti jakoon:

3 nallekarkkia: Hartsa&Pesonen
- 4 kihausta, ihan perussuoritus joukkueen ykköstykiltä!

2 nallekarkkia: Jalmari Lehto
- Puolustuspään kunkku, joka onneksi pelaa omassa jengissä.
Rauhallinen poliisimies.

1 nallekarkki: K. Simbe
- Hyvää pelin ohjaamista maalilta ja tukku tärkeitä koppeja, Taas!
Hiihdä Simo, hiihdä!


Illan toisessa hikituokiossa vastassa olivat Raatteen pojat, ilmeisesti jostain Nilsiän suunnalta! Uusi tuttavuus tämän vuoden peleissä meille. Sarjataulukko kertoi toki omaa kieltään poikien kyvyistä, taioista ja lahjoista, joita heille oli siunattu lähes kottikärryllisen verran. Klo 20:n aikaan lauantai-iltana ei voi pelimiehiltä enää kauhean paljoa vaatia. No, mutta kuitenkin pelattiin silti sarjapisteistä.

Maalille toiseen otteluun vaihdettiin teinivuosien kopparitähti A. Linnunmaito. Peli alkoi meidän komennossa, johtuen vahvasta upseeri- ja rajamiesosanotosta. Pallo ja miehet liikkuivat näyttävästi varsinkin viisikolla Lehto-Lehto-Hiltunen-Ruokolainen-Hiltunen. Kauniiden kuvioiden päätteeksi pallo saatiin useampaan otteeseen toimitettua vastustajan maalille vapaaksi jääneen kaverin lapaan, ainoastaan Raatin maalivahdin hyvät otteet estivät osumien syntymisen. Ajassa 5.14 lähes täpötyhjä halli repesi kuitenkin liitoksistaan, kun Jonetski Hiltunetski sivalsi pallon vastustamattomasti reppuun. Syöttöpinna läski Terolle, mutta sillä ei niin väliä. Vielä ennen taukoa A. Linnunmaito kilautti maalivahdilla harvinaisen syöttärin, kun Hartsa&Pesonen viimeisteli läpiajon päätteeksi nätisti, kuinkas muutenkaan, lukemat 0-2:een. Vielä ennen taukoa SB Raatti kavensi, mutta todellsita hätää meillä ei ollut missään vaiheessa.

Toinen erä ja kontrolli edelleen vahvasti meidän nahkarukkasissa. Erässä tehtiin kolme kihausta ja kaikki vastasi meidän porukka. Ensin MetuSalem kertaalleen, sitten Eskobar Kyytsä illan toisellaan ja vielä perään MetuSalem toisen kerran. Kahden erän jälkeen taululla 1-5 lukemat ja peli oli pitkälti taputeltu. Enää täytyi pelata kellosta aika pois.

Kolmas erä, pelkkää kosmetiikkaa. No ei sentään. Kohokohtia oli useita. Lähinnä vaihtopenkillä luukkumies K. Simoa nauratti melko kivasti ”vanhojen herrojen” T. Ikosen ja M. Parviaisen maalipaikkojen tuhlailu. Lopulta yritys kuitenkin palkittiin, kun Tapsa päätti maalittomien otteluiden putkensa ja sivalsi pallon etunurkasta sisään, Mören nätistä passista. Tämän jälkeen MetuSalem otti itselleen hatun päähän, viimeistelemällä kolmannen maalinsa. Hetkeä myöhemmin Jone Hiltunetskin ja Eskobar Kyytsän maalikimarat saivat myös jatkoa heidän molempien viimeistellessä toiset osumansa. Väliin vastustaja teki tosin parit tyylikkäät reput, joten loppulukemat 4-9 meille ja 2 sarjapistettä.

Erityismaininnan ja ikkunaprinsessan Opelinsa kojelaudalle ansaitsee A. Linnunmaito. Junnuvuosien pesistähden heitto on edelleen rautaa ja tänään tuli vaikeassa matsissa repullinen loistotorjuntoja. Lisäksi vielä syöttöpiste Hartsan maaliin. Leksi on tähti!

Kokonaisuutena lauantain turnaus oli onnistunut paketti. Kahdella ketjulla oli kiva pelata, varsinkin kun kaikilla oli asenne kunnossa ja tekemisessä meininkiä, silti rentoutta unohtamatta. Ajoittain myös pallollinen peli oli silmiä hivelevää, ainoastaan johtoasemassa pariin kertaan esiin puskenut hyvän olon tunne hävitti sen. Puolustajat pelasivat kurinalaisesti ja hyviä syöttöjä antaen. Jokainen todellakin ansaitsi paikkansa, vaikkei heitä tehotilastoissa aina näykään.

Nallekarkit jaossa seuraavasti:

3 nallekarkkia: MetuSalem Hiltunen
- Nopsajalka, jonka viimeistely oli jäätävää. Tehot 3+1 riittää.

2 nallekarkkia: Jone Hiltunetski
- 2 kihausta ja kourallinen takatolppapasseja. Tasapainottaa höntsäTeroja mahtavasti

1 nallekarkki: Eskobar Kyytsä
- Parta, olemus ja miesmallin raamit. Sanoista tekoihin, 2 nättiä kihausta.

Seuraavan kerran sinimustat ovat tulessa, liekeissä, peleillä ja sarjapisteitä hamuamassa sunnuntaina 14.2.2010 Kiteellä. Vastaan siellä asettuvat KuKu ja HuPS. Toivottavasti sieltäkin saadaan reppuun kokemuksen lisäksi pisteitä.
 
5.12.2009 Sivun alkuun
OTTELU KESTÄÄ TÄYDET 45 MINUUTTIA, ERÄVOITOISTA EI HERU PISTEITÄ
Ensin täytyy osoittaa suuri ja nöyrä kiitos kahvion pitäjien suuntaan. Oli erittäin positiivista, että liikuntahallilla oli tarjolla kahvia, sämpylöitä sekä muita herkkuja todella edulliseen hintaan pelien tiimellyksessä. Huippujuttu! Kiitos! Kyseessä oli siis FC Pogostan raitapaitojen kotiturnaus Parppein liikuntakeskuksessa. Paikalle oli eksynyt hassun hauskasti viisi eri sählyporukkaa kamppailemaan mattopainissa tärkeistä neloshöntsän sarjapisteistä. Pogostan ensimmäisessä pelissä vastaan asettui FB JoPa Joensuusta ja tänään oli siinä mielessä erikoinen päivä, että kasaan oli saatu virvelillä, pohjaongella, mato-ongella, haavilla ja katiskalla kalastettua reilusti pelimiehiä. Yli kahden ketjun verran. Siispä lottopallo osui ensimmäisessä pelissä vastikään joukkueeseen taas liittyneen Hattus Timben kohdalle ja tuloksena 6-0 tappio ja toimitsijapöytäkomennus. Peliin lähdettiin siis tiiviisti kahdella ketjulla tappelemaan jaossa olevista nallekarkeista, tikkareista ja lauantai-illan herkuista. Ketjut seuraavanlaiset: Jouni H., TeroÄr, TeroHoo, paikkeinaan pyörökonekuski ja talonsa vesieristeellä maalannut EskobarK. ja JariLukkeri. Toisessa puolikkaassa viilettivät Hartsa&Pesonen, Mörde, Tapi, pakkeinaan JaKaRi Lehdot. Maalille heitettiin tiistain harjoituspelissä vakuuttavasti palloja torjunut Aleksi Linnunmaito.

Ja miten ottelu alkoikaan... No hyvin. Kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne meille 4-0 ja eikun takki auki. Maaleista vastasivat Hartsa&Pesonen näyttävällä, mutta tutun turvallisella rannarilla kahdesti, Tapi huikealla määrämittaisella täysin harkitulla sniperiskulla kertaalleen kuin myös TeroHoo uskomattomalla etunurkkahassutuksella kertaalleen. Ulkona vallinneesta pakkassäästä johtuen tämän jälkeen alkoi lunta tulla tupaan oikein kunnolla takkiemme ollessa auki... Huhhuh mitä peliä. Ei auttanut joukkuetta edes Leksi maalilla hyvillä torjunnoilla, kun koko kenttäosasto oli niin unessa. Herää vain kysymys, mitä tapahtui?

Maali kerrallaan vastustaja JoPa hivuttautui lähemmäs, rinnalle ja aina myös ohi. Pallo liikkui kauniisti mieheltä toiselle ja pitkiä hyökkäyksiä vyöryi tasaisesti meidän päähän. Me tyydyimme ainoastaan ihailemaan tätä toimintaa ja jokaisella kävi mielessä riisutun miehen tunne. Omilla aseillamme hyökättiin meitä vastaan. Vastustajan neljännen kihauksen jälkeen Leksi sai maalilla tarpeekseen ja heitti haasteen Opelinsa takakontista luukkuvahtina toimineelle kumiukolle, TalentSimolle. Kylmiltään Simo hyppäsi herkin askelin laatikkoon ja tuttu, lähes ilkikurinen nauru kaikui taas hallissa muutaman haamutorjunnan jälkeen. On se näköjään helppoa...

Toisen erän loppupuolella vastustaja johti ottelua jo parhaimmillaan numeroin 4-6, kunnes ajassa 36.47 maailma pysähtyi. Vastustajan puolustaja ajoi puolitahattomasti hitaisiin jalkoihinsa vedoten pienen ja pirteän, mutta Lihavan TeroÄrrän telakalle ja sai teostaan viiden minsan tuomion. Kun samaan aikaan pahis Hartsa&Pesonen oli jäähyllä, niin ylivoimaa ei päästy heti hyödyntämään. Kolmisen minsaa kelloon jäi kuitenkin ylivoima-aikaa Hartsan jäähyn jälkeen ja eikun pallo liikkeelle. En tiedä mistä viimeiset voiman rippeet saatiin ja epätoivo muuttui hetkellisesti hurmioksi. Ensin lihava ja puolikuntoinen TeroÄr kavensi tilanteeksi 5-6 Hartsa&Pesosen namupassista. Kaksikymmentä sekuntia myöhemmin Hartsa itse kiitti TeroÄrrää namupassista ja tasoitti tilanteeksi jo 6-6. Vielä 58 sekuntia lisää ja tilanne oli 7-6 meille, kun TeroÄrrän puolihuolimaton, mutta tarkoitettu heitto maalille upposi kuin ihmeen kaupalla JoPa-maaliin. Kauniin ja vähäeleisen syötön maaliin tarjoili ”vanhoilla varsilla lätkivä” Hiltus Jone. Näin tukala tappiotilanne oli hetkessä muuttunut johdoksi. Hassua on salibandy....

Viimeiset minuutit pelistä olivat tiukkaa puolustamista ja oman maalin varjelemista. Summerin soidessa taas yksi sulka lisää hattuun ja pisteet meille lukemin 7-6.

Peli kokonaisuudessaan oli todella huono esitys joukkueelta. Alun helpohkon johdon jälkeen ote menetettiin täysin ja liike loppui. Jäätiin seisomaan suorille jaloille ja etäisyydet pelikamuihin kentällä kasvoivat aivan liian suuriksi. Palloa ei saatu liikkeelle edes niillä kuuluisilla helpoilla syötöillä ja peli takkusi pahasti. Onneksi loppuun saatiin pieni ryhtiliike aikaiseksi ja pisteet kotiin. Voitosta pelataan ja ainoastaan ne ratkaisevat, niinkuin Ikosen Tapsa jo kauden alussa meille sanoi.

Nallekarkkeja laitetaan jakoon seuraavasti:
3 nallekarkkia Hartsa&Pesonen (tehot 3+2 kertovat kaiken tarpeellisen)
2 nallekarkkia TeroÄr (no laitetaan nyt tämän kerran, ok peli 2+2)
1 nallekarkki Puolustajat (hyökkääjät eivät olleet hereillä)


Toiseen mattopainiin lähdettiin herkullisista lähtökohdista. Vastassa ol Kitteen Ylyppeys Kipa-90. Vastustaja oli hävinnyt päivän ensimmäisen kamppailun tiukasti 2-3 ja oli näin ollen kiperästi vailla pisteitä. Meidän roosteria muutettiin sen verran, että Sissipolun kauhu Hattus Timbe otettiin laatikkoon ja trukkikuski Eskobarille toimitsijapöytälätkämiehen rooli. Esan puheiden mukaan muut eivät siihen hommaan uskaltaneet. Punakehikon eteen akrobatiaa harrastamaan käskettiin TalentSimo.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja iloisesti. Pallollisen hallinnan ollessa hienokseltaan meillä, tottakai. Piristävää oli varsinkin se, kuinka pallo liikkui mieheltä toiselle ja se helppokin syöttö uskallettiin kaverille antaa. Hyviä tilanteita syntyi väkisin ja ainoastaan vastustajan maalivahdin hyvät torjunnat pitivät lukemat tasaisina. Kunnes erän puolivälissä tälle veskarille sattui pieni virhe ja TeroÄr pääsi tuurilla kiepauttamaan pallon vanhanaikaisella reppuun. Tilanne 0-1 ja syöttäri vahvasti koko päivän uurastaneelle Tero Hiltskille. Kitteen poijjat eivät tästä kuitenkaan säikähtäneet vaan tulivat tasoihin tuurilla ja ihmeellisellä säkällä. Iltapäivän sankari Mörde siirsi meidät kuitenkin taas johtoon, kunnes pesäpalloilijana paremmin tunnettu Sami Partanen toi kiteeläiset taas tasoihin Jari Lehdon häikäisevän suuren rintalihaksen kautta maaliin kimmonneella pesäpallotyylisellä onceinalifetime läpsyllä. Huhhuh.

Toisessa erässä meidän Terotkaksikko siirsi meidät kuitenkin taas johtoon. Varsinkin TeroHoon vapauttava läpisyöttö oli silmiä hivelevä. Jopa harvemmin äänessä oleva KyytsäEskobar totesi maalin jälkeen, että mikä passi, ihan itku tulloo... Vielä kun kolmannessa erässä TeroHoo itse jatkoi pallon rystyllä reppuun, niin 2-4 johto oli turvallisen tuntuinen. Hahhah, eipä ollut kuitenkaan, kun pienen huolimattomuuden jälkitautina vastustaja tuli jälleen hengittämään niskaan ja tilanne 3-4. Vapauttavan huokauksen vaihtopenkille 43 minsan kohdalla tarjoili Mörde vetämällä pallon keskisektorista uudella karkkitikullaan Kipareppuun ja tilanne 3-5. Mörden päivän molempiin maaleihin loistosyötön antoi alakerran herra Jari Lehto. Vakuuttavaa työtä jälleen kerran. Teräsmies, pakko myöntää. Loppulukemat 3-6 sinetöi TeroHoo tyhjään verkkoon Mörden peruspassista. Voitto on aina voitto ja taas ollaan 4 pistettä rikkaampia.

Nallekarkkinsa ovat ansainneet:
3 nallekarkkia TeroHoo (vakuuttavaa jälkeä 2+2)
2 nallekarkkia Mörde, TeroÄr ja Jari Lehto (back to the basics)
1 nallekarkki TalentSimo (alkulämpässä pinkillä mailalla yleisön villinnyt mies oli jälleen maalilla luotettava)

Loppuryminät... Toinen peli oli kokonaisuudessaan jo ehjempi paketti. Alusta alkaen oltiin hereillä, missään vaiheessa ei nukahdettu ja kaveria muistettiin tukea antamalla ja ottamalla helppo syöttö. Ajoittain peli oli taas tutun varmaa ja kaunista katsottavaa. Maltillinen karvaus toimi huomattavasti paremmin kuin aamun ensimmäisessä pelissä. Jokainen ukko pelasi ihailtavalla asenteella ja ansaitsi täysin paikkansa roosterissa. Vastahyökkäykset lähtivät muutaman kerran terävästi ja varsinkin loppua kohden pitkät hyökkäykset onnistuivat. Puolustajat saatiin otettua hyökkäyksiin mukaan ja peliä pelattiin koko ketjun voimin. Hyvä homma!

Iso kiitos kaikille mukana olleille, niin pelimiehille kuin toimitsijoillekin.

Seuraavan kerran Pogostan sinimustat pelaavat sarjapisteistä 9. päivä tammikuuta Joensuussa Intersportcenterillä ja silloin vastaan juoksee hirmuvedossa oleva sarjajohtaja Cremasters ja Riku Vennon tähdittämä TuuRa.

Toki sählyä pelataan jo aiemmin, nimittäin joulupäivänä perinteisen kinkunsulatussählyn merkeissä liikuntahallilla klo 14.

Hyvää ja rauhallista joulunodotusta kaikille...

TeroÄR
 
15.11.2009 Sivun alkuun
ESKOBAR JA TÄYTEMIEHET TAAS TOSITOIMISSA...
Takana tiistaina onnistuneet viimeistelyharjoitukset, jonka jalalliset ukkoset veivät nimiinsä näytöstyyliin. Kaiken piti näyttää tällä kertaa hyvältä ja miehiä piti olla tulossa Hutsin urkkapyhätön ’sunday’-sählyille ennätysmäärä. Toisin kuitenkin kävi, kun miehiä alkoi hyytyä juuri ennen maaliviivaa ja kasaan saatiin kuuluisan ilomantsilaisen kylälegendan mukaan ainoastaan Esa ja täytemiehet. Nettitoimitus ei ole kuitenkaan kovista ponnisteluista huolimatta saanut vahvistusta tälle kylälegendalle vaan odottaa yleisön vinkkejä tämän tarinan vahvistamiseksi...

Pyöräkonekuljettajan tutkinnon viime viikolla onnistuneesti suorittanut Esa Kyykallio arvottiin tänään hutun keittäjäksi ja täytemiehiksi hänen orkesteriinsa valittiin Lehdon kaksoset Jartsa ja Karma. Hyökkäyksen täsmäaseiksi heitettiin Hartsa&Pesonen, Tapi, Mörde, Jone ja TeroR. Maalia tukkimaan valikoituivat hienot herrat Malvela ja Lintu. Pieni oli siis nippu ja varaa tiivistämiseen ei enää paljoa ollut.

Ensimmäisessä hiki- ja liikuntatuokiossa vastaan asettui Kulhon Kunto (KuKu). Niin ikään pienellä roosterilla matkassa ollut vastustaja siirtyi heti ottelun alussa salamamaalilla 1-0 johtoon. Tässä vaiheessa Pogostan pojat olivat vielä aivan yössä, Jartsa ”Reinikainen” Lehdon eilisiltaista esimerkkiä noudattaen. Kauaa meidän ei kuitenkaan tarvinnut kiirastulessa kärvistellä vaan jo kolmannella peliminuutilla Hartsa&Pesonen aloitti päivän maalitehtailunsa ja päästi meidät pahasta. Tilanne 1-1 ja helppo hengittää. Johtomaalin tyrkkäsi tänään vahvasti maalipaikkoja autonsa helmoista pakkelilla korjaillut Jone Hiltunetski. Vielä kerran kuitenkin tuli Kulholainen Kuntomittari ja taululle tasalukemat 2-2. Nelisen minuuttia myöhemmin Mörde lopetti kuitenkin isännän ottein ja elkein nuorten janttereiden pyristelyt ja kuittasi vielä 2-3 johtolukemat vähän ennen taukoa Hartsa&Pesosen syötöstä.

Toinen erä, nihkeää peliä...?! Pallollinen hallinta oli koko ajan hienokseltaan meillä ja Kulhon poikien jaloissa alkoi selvästi maitohappobakteerit jylläämään. Vaarallisia vastaiskuja pojat toki saivat meidän luokattomien ja ääliövapaiden syöttöjen seurauksena, mutta onneksi järkälemäinen kumimies ja karaoketähti Simbe M. oli maalilla mies paikallaan. Jälleen tukku hienoja torjuntoja ja prinsessa polvelle pelin jälkeen istumaan. Erän ainokaisen kihauksen merkitsi tililleen perusrennosti ja jäykän letkeästi tänään esiintynyt Hartsa&Pesonen viimeistellen tilanteeksi 2-4, syöttöpinna Jalmari Lehdolle.

Kolmanteen erään valmennusjohto ajatteli tiivistävänsä pakkaa vielä hiukan ja Hartsa&Pesonen otettiin satunnaisesti filaan, jalkojaan säästelemään. Tämän miehen armottoman liikkeen yritti vaivalloisesti paikata omilla eväillään ’lihava’ Tero Ruokolainen hötkyilemällä kenttää ristiin rastiin, usein tuloksettomasti. Erässä maaleja nähtiin yhteensä kaksi kappaletta, molemmat häkkyrät meidät toimesta. Ensin Hartsa&Pesonen nappasi itselleen päähän lakin rivauttamalla vastustamattomasti pallon yläpeltiin ja tilanne 2-5, seteleitä rahanvaihtoautomaattiin oli syöttämässä pelaajavalmentaja Tapsa Ikonen. Vielä ennen seeprapaitojen lopullista vihellystä Karma Lehto tarjoili edelleen lihavalle Tero R:lle maalin eteen nappisyötön ja Tero onnistui ohjaamaan pallon ohi hyvin torjuneen KuKu:n maalivahdin. Peli 2-6 ja nämä olivat myös loppulukemat.

Kaiken kaikkiaan peli oli pisteiden valossa onnistunut. 2 sarjapistettä ja maaliero +4. Ei siis huonosti ollenkaan. Pelin alku vaan oli jotenkin luokattoman nihkeää ja puolivalomaista toimintaa. Liekö osalla pojista ollut vielä mielessä edellisillan valomerkki vai mikä, mutta kovempia joukkueita vastaan tällaiseen ei ole varaa. No onneksi tekeminen parani loppua kohden ja palloa saatiin vähän liikkeelle.

Nallekarkkeja jaossa:
3 nallekarkkia Hartsa&Pesonen (ihan vaan niiden maalien takia :P)
2 nallekarkkia Kari&Jari Lehdot ( tärkeää ja laadukasta toimintaa molemmissa kenttäpäädyissä)
1 nallekarkki KumiSimbe ( perusvarmaa työskentelyä)

Vajaa tunti huilia ja jälleen muropaketista löydettyjen laitojen ympäröimään leikkikehään. Vastassa sarjan häntäpäähän liimattu HuPS Hukanhaudalta Joensuusta. Kovinkaan suuri poppatohtori ei tarvinnut olla, jos veikkasi ottelun menevän varsin hidas tempoiseksi juoksumarssiksi. Maalille laitettiin palloja poimimaan ensimmäisessä pelissä valmentajan pestiä kunniakkaasti hoitanut rajan ylittäjä Aleksi Lintu.

Ensimmäiset maalit tehtiin vuorovedoin, myö ensin kenenkäs muun kuin Hartsa&Pesosen toimesta ajassa 5.11. Maaliin ei syöttäjää, liekö Hartsa ollut ahneella tuulella? Sitten vastustaja räpsytti kertaalleen ja vielä ennen erätaukoa kaiken maailman summerisekoilujen jälkeen myö pariin otteeseen. Ensin nro 8 (Hartsa&Pesonen) maagisen tarkalla yläkulmavedollaan, syöttöpinna Mördelle. Sitten almost heti perään Eskobar Kyykallio hirveällä puolen kentän ylssillä, Jari Lehdon tarjoilusta.

Maaleista huolimatta erää leimasi ensimmäisen pelin kaltainen flegmaattisuus ja puolitehoinen toiminta. Onneksi vastustaja ei osannut alussa rankaista virheistä ja uneliaisuudestamme. Toiseen erään sovimme keskittymään enemmän syöttöihin ja peruspelaamiseen. Viesti meni osittain perille ja saimme palloa kivasti liikkeelle. Pallo saatiin toimitettua viidesti kertaa vastustajan kalaverkkoon, maalintekijöinä Mörde, Jone ja maaliahne Hartsa&Pesonen kolmesti. Erän kummallisin asia oli ’lihavan’ Tero Ruokolaisen mukana olo syöttäjän roolissa neljästä näistä maaleista.

Kolmannessa erässä Hukanhaudan miesten jalat väsyivät vähitellen ja väistämättömästi. Meidän leirissä tähän reagoitiin nopeasti lisäämällä jalkoja ja hakemalla Ikosen Tapsalle päivän ensimmäistä maalia. Kovista yrityksistä huolimatta tänään ei ollut Tapsan päivä, mutta syöttöpisteen hän kuitenkin sai Lehdon Jarin mahtavaan vaparimaaliin. Läheltä ylös pamahti Jartsan veto. Maalivahti Leksin villistä nuoruuden pesäpallotaustasta oli koko pelin ajan suurta hyötyä aktiivisilla ja hyvillä avausheitoilla. Pelin lopussa tällä saatiin kalastettua jopa rankkari, vastustajan estäessä korkealla mailalla mahdollinen maalipaikka. Ensimmäisessä pelissä rankkarin tuhlannut Hartsa&Pesonen oli nyt pannassa ja välitauolla valmentaja/asennepiiskaaja Tapio Ikonen jakoi ilmaislippuja rankkareiden suoritukseen. Lihava ja ihmeellisiä kyhmyjä täynnä oleva Tero Ruokolainen tarttui haasteeseen ja pisti pallon puolikuivalla harhautuksella väkisin maalin. Tuurilla oli maalin onnistumisessa lähes 97% osuus. Enempää maaleja pelissä ei nähty ja loppulukemat siis miellyttävät 10-3.

Nallekarkkeja saavat:
3 nallekarkkia Hartsa&Pesonen
2 nallekarkkia Jone Hiltunetski
1 nallekarkki Aleksi Lintu

Kaiken kaikkiaan päivän saldo oli tosi hyvä. 4 sarjapistettä ja maaliero +11. 8 kenttäpelaajalla taisteleminen ei ole helppoa, mutta tänään jokainen ansaitsi paikkansa ja hoiti roolinsa kunnialla. Laatu korvaa määrän. Kenttäpelaajien ohella myös maalivahdit hoitivat tehtävänsä hyvin, torjuivat varmasti ja luotettavasti. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä parempaa peli oli. Tärkeää ennen ensi turnausta on siis saada pidettyä parit ehjät harjoitukset ja hyvä asenne.

Tänään poissa olleet pelaajat ovat toivottavasti mukana seuraavassa turnauksessa vahvistamassa roosteria. Seuraava turnaus pelataan 5. päivä joulukuuta Ilomantsissa ja silloin vastaan kirmailee FB JoPa ja KiPa-90. Edessä on varmasti tiukat pelit ja mikäli pisteitä meinataan ottaa, niin oman pelin on oltava kunnossa alusta asti.
 
11.11.2009 Sivun alkuun
FC Pogostan rajamiehet hakivat mestaruuden Kajaanista 6.11.2009
FC Pogostan joukkueessa taitojaan mittaavat, rajavartiolaitoksen Marko Parviainen, Taneli Horttanainen ja Tapio Ikonen pelasivat RVL:n salibandy-mestaruuden voittaneessa joukkueessa. Lisäksi on mainittava että, Taneli sekä Tapio pelasivat jo elokuussa joukkueessa, joka voitti samaisen mestaruuden jalkapallon saralla. Lisäksi jalkapallomestaruuden Pogostalaisista voittivat Jouni Karvonen, Mika Puujalka, Niko Ronkainen, Toni Parkkinen sekä Sami Joutjärvi.

Weppitoimitus onnittee rajavartioita loistavasta työstä, sekä talvella että kesällä.
 
31.10.2009 Sivun alkuun
LAATUKO KORVAA MÄÄRÄN...??!
Joukkueen johtokunnan ja kurinpitolautakunnan kokoontumisen jälkeen voidaan raottaa ovea salaisuuksien kammioon ja kertoa innokkaimmille faneille tarinoita elävästä elämästä. Niinkuin jotkut ovat jo saattaneet netistä huomatakin tai kyliltä kuulleet, niin totta se on. FC Pogostan ylväs sählyjengi menetti lopulta syksyn ensimmäisessä turnauksessa hankkimansa 4 pistettä erinäisten lisenssihämäännyksien takia. Ketään sen enempää tai vähempää syyttämättä joukkue on yhdessä ilman kriisikokouksia käsitellyt asian ja todennut menneiden olevan menneitä ja että nyt keskitytään vain tulevaan. Erehdyksiä sattuu meille jokaiselle ja nyt puhutaan kuitenkin vain nelossarjan salibandysta, jossa ei mainetta ja kunniaa sen suuremmin jaeta vaan pyritään ainoastaan nauttimaan yhdessä urheilun positiivisista elämyksistä. Erehdyksissä iltahämärissä toimineen kaverin haluammekin koko joukkueen puolesta toivottaa tervetulleeksi edelleen harjoituksiin ja peleihin. Pelit jatkuvat vielä....:D

Niin aivan toki. Siis kyllähän pyhäinpäivänä myös pelattiin. Nelossarjan laitakamppailuihin Juuan liikuntahallin A-tatamille oli kokoontunut joukko energisiä ja pelihaluja uhkuvia nuoria miehiä. Mukana oli myös kisapassiinsa pysyvän leiman saanut Kyykallion ”Vichya jäähyttimeen” Eskobar. Poissa kokoonpanosta olivat ainoastaan Jari Luukkainen, Marko Parviainen, Taneli Horttanainen, Aleksi Lintu ja Marko ”myöhästyn lentokoneesta” Tolvanen erinäisiin ja mitä eriskummallisiin syihin vedoten. Nopean laskutoimituksen jälkeen pystyttiin toteamaan että pelimiehiä oli mukana 9 + maalivahti. Tämä johtui siitä, että S-marketin nurkalla viime keskiviikkona iltahämärissä Ikosen Tapsa oli saanut tartuttua Lehdon Karia käsivarresta kiinni ja pyydettyä mukaan remmiin. Korkean paikan leiriltä juuri sopivasti kotiutunut Kari olikin pyynnöstä erittäin otettu ja kertoikin tämän höntsäilyn sopivan kivasti hänen juuri laatimaansa tiukkaan kisakalenteriin. Siispä Kari mukaan tiukkaan sakkiin ja eikun pallo keskeen.

Vastassa ensimmäisessä pelissä oli ehdottomasti sarjan suurimpiin voittajasuosikkeihin lukeutuva Kontiolahtelainen Cremasters. Ketjullinen liigatason äijiä laatikkoon ja meille lähinnä statistin rooli. Pallo jouduttiin kaivamaan meidän repusta ekan kerran jo reilun 10 sekunnin pelin jälkeen, siinä vaiheessa meidän vaihtopenkillä pojat olivat vasta laittamassa Hulmin Mixun ja Salmelan Saken keräilykuvia povitaskuihin. Ei hyvää päivää ja tilanne 0-1 Cremuille! Alusta asti oli siis päivän selvää, että kuka ohjasi tätä laivaa ja ketkä saivat leikkiä turistia. Kameran valojen loisteessa Cremun pojat läpsyttivät palloa lavasta lapaan ja lopulta reppuun. Maalissa tänään Supersankarin viittaa ylpeästi kantanut ja loistavia paraatipelastuksia pitkin päivää esittänyt Simo ”Kumi” Malvela oli yksin kuitenkin voimaton. Kahden erän jälkeen lukemat 0-6 vastustajalle ja peli oli taputeltu.

Viimeisen erän teemana olikin vain saada nolla rikki tulostaulusta ja lopulta siinä onnistuttiinkin. Ajassa 33.52 profiilipakkimme Lehdon Jari näytti huikean kutinsa ja pallo vastustamattomasti yläpeltiin, syöttöpinna vahvasti uurastaneelle Jouni ”JoneNikula” Hiltuselle. Vielä höntsäiltiin ja hikoiltiin hetki, vastustaja venytti verkkoa vielä kerran ja loppunumerot 2-7 taisteli verkkoon Hartsa&Pesonen Tero Ruokolaisen syötöstä.

Ottelun puolivälissä koettiin joukkueen jo ennestään kapeahkossa roosterissa harmittava backhänderi kun Joona ”sulkapallovoittaja” Eronen loukkasi takareitensä eikä näin ollen pystynyt jatkamaan ottelua loppuun. Pelin loppu mentiin siis 3 puolustajalla ja 5 hyökkääjällä. Hapottaako?, oli kopissa pelin jälkeen yleisimmin esitetty kysymys.

Kaikki kunnia Cremastersille. He tulivat otteluun valmiiina ja tosissaan. Tänään he todellakin ansaitsivat voittonsa. Me emme yksinkertaisesti pystyneet vastaamaan heidän liikkeeseen ja pallon käsittelyyn. Ehkä ensi kerralla, mikäli saadaan koko nippu kasaan. Jäämme odottamaan.

Nallekarkit ottelusta:
3 nallekarkkia Simo Malvela
2 nallekarkkia Hartsa&Pesonen
1 nallekarkki Jari Lehto


Pari tuntia kahvia ja pullaa katsomossa ja Eskobarin lääkitys kuntoon. Toisessa pelissä vastaan asettui ennestään tuntematon sählyporukka TuuRA, Tuusniemeltä. Ainoa tieto oli lähinnä se, että joukkueessa pelaa tällä hetkellä pistepörssissä sijalla 2 majaileva entinen liigapelaaja Riku Venno. Tarkkana täytyi siis olla, mikäli pisteet haluttiin kotiin repussa kuljettaa. Maalille vedettiin naftaliinista kukas muukaan kuin kaikkien janoisten sankari Kumi Simbe ja hyvin tonttinsa simbe koko päivän hoiti. Iso kiitos ja riehakkaan rennot kunnianosoitukset Simolle! Eikun kumi palamaan!

Pelin ensimmäinen erä oli hyvin tarkkaa peliä ja virheitä vältettiin. Vauhti oli tippunut päivän ensimmäisestä matsista valovuoden verran ja ilmeisesti juuri sen takia myös Esa uskalsi koitella lehmän henkäykseksi luokiteltua vetoaan useampaan otteeseen. Maalit olivat tiukassa ja ensimmäistä sellaista saatiinkin odottaa aina toiseen erään asti, kun Hartsa&Pesonen kuittasi aamun murheiden varjon pois mielestään ja pisti pallon vastustamattomasti repun pohjalle. Vastustaja tuli kuitenkin nopeasti tasoihin, mutta emme heidän hiipivästä taktiikasta kuitenkaan hämääntyneet vaan lisäsimme vielä yhden vaihteen jo aamulla väsähtäneisiin jalkoihimme ja siirryimme jälleen johtoon. Maalin viimeisteli kukas muukaan kuin Hartsa&Pesonen. Ja tottakai Harri halusi lakin kokonaan itselleen ja tinttasi vielä kolmannenkin kihauksen. Eikun tsempalot pystyyn ja tilanne helpottava 1-3. Vielä kun perään Ruokolaisen Tero siirsi Hiltusen kaimapojan loistopassista pallon verkkoon, niin tilanne alkoi näyttää jo jopa valoisalta. Niinkö vain olisi voitto matkaamassa meidän repussamme kotioloihin. Vielä kun ottelun loppupuolella Lehdon Karma, Ikosen Tapsa ja Hiltusen Jouni venyttivät huikeilla yksilösuorituksilla verkkoa kukin kertaalleen, niin oli helppo kuuluttaa kauittimista ja muista ämyreistä ottelun voittaja. Kosmeettisen lopun sinetöi vastustajaleirin Riku Venno rakentamalla itselleen samanlaisen, mutta huomattavasti rumemman hatun kuin Hartsa&Pesosella. Loppulukemat siis reilun ja rehdin vapaapainin jälkeen 3-7 meille. Kiitos ja kuitti mukaan taskuun.

Nallekarkit ottelusta:
3 nallekarkkia Hartsa&Pesonen
2 nallekarkkia Tero Hiltunen
1 nallekarkki Simo Malvela

Loppuun voidaan heittää sitten vahvat kiitokset koko rientoihin osallistuneelle porukalle. Jokainen ansaitsi paikkansa ja oli tarpeellinen osa tämänkertaisessa palapelissä. Erityismaininnan ansaitsee kauden ensimmäiset sarjapelinsä pelannut Kari Lehto, joka ei kaihtanut kulmavääntöjä vaan puski siellä ennakkoluulottomasti ja ihailtavalla asenteella. Huippujuttu! Myös maalivahti Simo ansaitsee sulat hattuunsa, ilman luotettavaa maalivahtia joukkue olisi paljon heikompi. Mies paikallaan ehdottomasti.

Kaiken kaikkiaan hyvä esitys koko apinalaumalta ja tästä on ihan kiva taas jatkaa. Keskimääräistä mukavampaa on voittaa, se tuli tänään taas todistettua. Seuraavan kerran Pogostan pojat ovat liekeissä, tulessa ja hankkimassa hapotusta jalkoihinsa parin viikon päästä sunnuntaina 15. marraskuuta Kiteellä ja siellä vastaan asettuvat KuKu ja HuPS.

TeroR.
 
15.10.2009 Sivun alkuun
Levottomat jalat väsähtivät...
Epätodellinen lokakuun alun lauantaiaamu. Alkamassa on nelosdivarin kulmaväännöt IS-centerillä Joensuun Raatekankaalla ja pelimiehistä on pientä pulaa. Jännitystä ja tärinää Ikosen Tapsan näppeihin aiheuttaa muutamien pelaajien poissaolo. Kuinkahan monta kaveria mailakassin kanssa ahtautuu tänään samaan pukukoppiin, miettii Tapsa levottomana autolla hallille ajaessaan. Ikosen Tomi, Horttanaisen Taneli, Erosen Joona ja Ruokolaisen Tero loistavat poissaoloillaan erinäisiin syihin vedoten. Toiset pojista on enempi tai vähempi henkisesti ja toiset fyysisesti rikki. Varmaa on kuitenkin se, että Kyykallion Eskobarin ’kisapassi’ on leimattu ja hän saadaan kammettua lekaa ja rautakankea apuna käyttäen mukaan läpsyttelykarkeloihin.

Loppujen lopuksi kauluspaidat ja farkut saadaan vaihettua pelishortseihin ja sählytossuihin ja on pelin aika. Kasassa yhdeksän ukkoa vastassa Coach Team II Juuasta. Jalka liikkuu ja pallo myös. Tuhannen ja yhden yön satujen mukaan ajoittain jopa kaunista katseltavaa. Mene ja tiedä, kuka teki käsikirjoituksen tähän näytelmään. Hartsa&Pesonen on peruskunnossa ja häntä vahvasti säestää Lehdon Jartsa alakerran maestrona. Juuan pojista ei ole vastusta ja kohtuu laiskalla pelillä pisteet meidän runoreppuu loppulukemin 9-6 (erät 3-1,3-3,3-2). Tehokkaimpina verkkoa venyttivät tai muuten vaan itsensä suuren maailman tietoisuuteen lennättivät Hartsa&Pesonen tehoilla 4+1, Jari Lehto 0+3, Hiltus Tertsi 2+0, Hiltusen Jouni, Tolvasen Maukka ja Ikosen Tapio keräsivät kukin itselleen pajatsoon tehot 1+1. Maalissa Linnun Aleksi teki tyylikkäänä jäbänä perusvarman lauantaisuorituksen ja sai paukutella loppuvihellyksen jälkeen henkseleitä voiton merkiksi.

Toiseen peliin enempi ja vähempi väsyneillä jaloilla. Yhdeksikön tossut huhujen mukaan painoi ja oli lähellä mennä lattiasta läpi. Nyt olisi tarvittu vähintään Hirudoid Fortea piristämään väsyneitä ja turvonneita jalkoja, mutta eipä vaan tainnut sitä taikamömmöä Tapsan lääkelaukusta löytyä. Noh, eikun vaan reikäpallo keskeen ja repimään ja raastamaan. Vastassa oli kuitenkin osalle pelureista tuttuja kavereita, kun Kontiolahden ikilähiö seuran LeBa’96 organisaation kolmossählyreppu ja reissumies jengi oli vastassa. Poissaololla heidän jengistään loisti mm. seuran yleispuuhamies Marcus ”saat kyyneleet mun silmiin” Holopainen. Noh, eipä siinä. Äijät pyöritti meitä ilman Marcusta ja lopputuloksena tappio lukemin 5-4 (1-1,2-1,2-2). Toisesta pelistä ei huhujen mukaan jäänyt kerrottavaa syksyn saunailtaan, sen verran huonoa peli oli. LeBan raportin mukaan Hartsa&Pesosellakin oli ihmeellisesti ja epänormaalisti pallo pomppinut lavassa. Liekö ollut Hartsalla jo lauantai-illan jälkipelit mielessä? Tehojuomaa tässä pelissä nauttivat Tero Hiltunen ja Maukka Tolvanen 1+1, Hartsa&Pesonen ja Jouni Hiltunen 1+0 ja Jari Lehto 0+1.

Kokonaisuudessaan turnaus meni kaksijakoisesti. Ensimmäisestä pelistä otettiin pisteet, mikä oli vähimmäistavoite. Kuuleman mukaan LeBa olisi ollut voitettavissa, mutta jotain ilmeisesti tapahtui pelien välissä ja energiat katosivat reisistä. Ei ollut enää sitä kuuluisaa jerkkua tarpeeksi.

Seuraavan kerran Pogostan raitapaidat saadaan pukea päälle kolmen viikon päästä, kun joukkue matkaa parkettikahinoihin Juukaan. Pelit pelataan pyhäinmiesten päivänä 31.10. kuluvaa vuotta ja vastassa ovat silloin Kontiolahtelainen, Mixu Hulmin tähdittämä, sarjan ehdoton voittajasuosikki Cremasters ja sarjan keskikastiin povattu TuuRa Tuusniemeltä. Innolla jäämme odottamaan, että ketä silloin saadaan houkuteltua mukaan talkoisiin.
 
27.9.2009 Sivun alkuun
Ensimmäinen turnaus - Melkein valmista peliä
Syyskuun viimeinen lauantaiaamu, lämpötila karvan verran yli kymmenen astetta ja ulkona tihkuttaa vettä. Taivas on sumuisen harmaa ja heti aamusta alkaen Ilomantsin liikuntahallille alkaa valua epämääräisen näköisiä urheilijaheppuja. Alkamassa on kauden ensimmäiset IV-divarin laitakahinat ja pääosaa tässä hulvattomassa komediassa näyttelee FC Pogostan ja FB JoPan haarniskoihin sonnustautuneet mailasankarit. Jo hyvän aikaa myös katsomoihin on virrannut viireihin, kaulahuiveihin ja toppatakkeihin sonnustautuneita tosifaneja. Päivä alkaa kuitenkin perinteisellä laitojen kasauksella, jonka suorittavat tänään herrat Hartsa&Pesonen ja T.Ruokolainen leikkimielisenä voimamieskisana. Harri ja hänen narunsa vievät tällä kertaa voiton.

Itse peli alkaa klo 12 ja mukaan on saatu perusrennosti just eikä melkein kymmenen kenttätaistelijaa ja kaksi maalivahtia. Ketjukoostumukset ovat tutut ja turvalliset... 1. Ketjuna häärii Hiltusen Jouni, Ruokolaisen Tero ja Tolvasen Marko, pakkeinaan Erosen Joona ja Hiltusen Tero.
2. ketjuna tuhojaan tekee Harri Pesonen vasemmassa, Parviaisen Marko keskellä ja Ikosen Tapio oikeassa, pakkeinaan Ikosen Tomi ja Lehdon Jari. Maalille survotaan lähes puoliväkisin Malvelan Simo, joka kulkee yleisesti ja vapaammin myös nimellä KumiSimo. Luukkumiehen viittaa kantaa Linnun Aleksi, tutummin Leksi. Poissa ovat ainoastaan Jari ”LuckyLuke” Luukkainen, Horttanaisen Taneli ja Kyykallion Eskobar erinäisiin syihin vedoten.

Pillimieskaksikko vihelsi pelin käyntiin paria minuuttia vaille kaksitoista ja alkuminuutit olivat hyvin tunnustelevaa peliä molemmilta. Vauhtia oli paljon, mutta se kuuluisa järki jäi hetkeksi vielä koppiin. Sarjakauden ensimmäisen ja vapauttavan maalin teki kukas muukaan kuin tarkka-ampuja ilomantsin laitakaupungin valoista eli Hartsa&Pesonen, siirtäen näin Pogostan 1-0 johtoon. Tämän jälkeen omassa päässä tuli pari merkkausvirhettä, joita ei vähäisestä yhteispelaamista johtuen osattu hoitaa puheella ja kuin varkain vastustaja pääsi peliin mukaan tekemällä kaksi maalia ja lukemat olivatkin yhtäkkiä JoPalle 1-2.

Turnausmuotoisissa peleissä lyhyen peliajan takia on oltava tarkkana alusta alkaen ja vastustajaa ei pidä päästää liiaksi karkuun, koska muuten tilanteesta voi tulla tukala. Noh, paniikkia ei Pogostan penkillä lietsonut kukaan ja homma oli hallinnassa. Tiedettiin että olisi vain ajan kysymys kun pallo saataisiin vastustajan reppuun, tultaisiin rinnalle ja mentäisiin myös ohi. Näin myös kävi kun heti toisen erän alussa Parviaisen Marko alias Mörde päästi porukan piinasta ja tasoitti pelin kahteen kahteen (2-2) Ikosen Tapsan oivallisesta syötöstä. Seuraava maali olikin sitten itse maestro Ikosen käsialaa, kun hän ohjasi taidokkaasti puolustaja Tomi Ikosen ”luvalla sanoen epäonnistuneen” vedon maalin kattoon. Tilanne jo kutkuttavan rento 3-2. Eikä kovinkaan kauaa ehtinyt tiuku tiimalasissa eteenpäin repiä kun oli taas tuomarikaksikon aika viheltää peli poikki maalin merkiksi. Tällä kertaa maalintekijänä kunnostautui varsin vahvasti esiintynyt Hiltusen Jouni tutummin kutsuttuna Jone. Syötön tarjoili kaikkien yllätykseksi Maukka Perusjätkä eli Marko Tolvanen. 5-2:een tilanteen siirsi muutamaa minuuttia myöhemmin jälleen kerran Hartsa&Pesonen perustyylisellä jokamiehen vedolla vasempaan ylänurkkaan. Maalin jälkeen Harri vaan totesi perustyyliinsä nähneensä kulmassa juuri pallonmentävän aukon. Voi morjes, sinne se vaan suhahti! Vielä ennen toisen erän loppua osoitti Pogostan poikien ylivoima toimivuutensa, kun Hartsa&Pesonen tarjoili Hiltusen Terolle maalin eteen oivan vetopaikan ja tätähän Tertsi ei jättänyt käyttämättä vaan taiteili pallon lähes puolihuolimattomasti verkkoon. Tilanne jo 6-2 ja nyt pystyttiin kauluspaidan nappeja jo hiukan avaamaan.

Kolmannessa erässä verkot heiluivat vielä neljä kertaa, kerran vastustajan toimesta ja kolmesti meidän toimesta. Meidän maaleista vastasivat Hartsa&Pesonen, Hiltus Tero ja Ikosen Tapsa. Loppulukemat siis melko reilut 9-3 ja kausi saatiin avattua voitolla. Ainoa negatiivinen asia ottelussa oli Erosen Joonan takareiden harmittava revähdys, sekä tietysti kolme omiin mennyttä maalia.

Toiseen peliin jouduttiin lähtemään Erosen Joonan takareiden revähdyksen takia vajaamiehisenä kolmella puolustajalla ja kuudella hyökkääjällä. Leksille näytettiin vihreää valoa tolppien väliin siirtymisen merkiksi ja niin hän otti sopivasti lämpöä, jotta pallot jäisivät näppeihin. Vastassa toisessa kulmaväännössä oli Nightwishin Tuomas Holopaisen kotikaupungin pojat eli KiPa-90. Etukäteen sivusilmällä vilkaistuna jengi näytti nuorelta ja hyvin liikkuvalta eläinlaumalta, liekö osa karkuutettu pelejä varten Pajarinhovin Eläinpuistosta?! Pelonsekaisista ajatuksista huolimatta otteluun lähdettiin mieli kirkkaana, miekat ojossa ja kilvet kiillotettuna. Heti alusta alkaen oli näkyvissä se että me saimme päättää ottelun tahdin, vastustajan joutuessa rikkomaan liukkaita pelaajiamme. Etenkin Hartsa&Pesosen kanssa vastustajalla oli vaikeuksia, mutta myös Ruokolaisen Tero masensi vastustajat muutamaan otteeseen hyvin ”nopeahkolla” liikehdinnällä.

Maalinteon ottelussa aloitti jälleen meidän sählysakki, kun Hiltusen Jone käytti hyväkseen hyökkäyspään vaparin ja ujutti pallon puolivillaisesti maskin takaa ohi KiPa-vahdin, syötön räpelsi Jonen lapaan maratoonari TeroR. Kotijoukkueen juhlat eivät ehtineet kovinkaan kauaa kestää, kun vastustaja raastoi itsensä jo rinnalle. Maalista vastasi viime kauden päätteeksi Kiteelle siirtynyt ”täytemies” Janne Nylander. Tilanne siis 1-1. Tästä me emme kuitenkaan hämmentyneet vaan jatkoimme omaa peliämme ja luotimme omaan tekemiseen. Se kannatti ja ajassa 7.05 Hartsa&Pesonen siirsi jo kauden ties kuinka monennella osumalla meidät 2-1 johtoon. Syöttöpiste Lehdon Jarille. Seuraava maali olikin sitten YV-maali ja siitä vastasi kaksikko Ruokolainen-Lehto ja tilanne 3-1 meille. Sitten astui kuvaan kukas muukaan kuin tuttu ja turvallinen janoisten sankari Hartsa&Pesonen joka päätti että tämän päivän maalit eivät olleet vielä tässä ja sivalsi pallon määrämittaisella, yli puolesta kentästä lähteneellä ”siirrolla” vastustajan verkkoon. Tilanne 4-1 ja olipa taas helpon näköistä. Seuraavat kaksi maalia olivatkin sitten kakkostrion näytöstä ja kuin suoraan säbäoppikirjasta. Pallo parilla syötöllä sivuun ja tyhjään reppuun. Maaleista vastasivat siis odotetusti Parviaisen Marko ja Ikosen Tapsa ja tilanne jo 6-1.

Kolmannen erän alussa vastustaja sai sitten hiukan balsamia haavoihinsa kun kavennus näki päivänvalon, maalintekijänä jälleen Tohmajärveltä, Lihamyllyn kautta Kiteelle navigaattorinsa päätepisteensä löytänyt Janne Nylander. Noh, eipä se paljon auttanut, kun Hartsa&Pesonen laittoi seuraavaksi lakin päähänsä kolmen maalin merkiksi ja varmisteli sitä vielä yhdellä lisäosumalla, siirtäen meidät jo 8-2 johtoon. Juupa juu ja peli oli pitkälti taputeltu. Hädän päivää ei ollut, mutta sen verran kontrolli petti lopussa että vastustaja pääsi kaunistelemaan lukemia kahden osuman verran, toki myös me osuimme vielä kahdesti. Tekijöinä Ikosen Tapsa ja Hiltusen Tertsi ja loppulukemat perusreilusti 10-4 meille. Ei se vaihtamalla parane vai paraneeko sittenkin..?!

4 pistettä kauden avausturnauksesta on huippujuttu, mutta mainitsemisen arvoinen asia on myös ilo ja tekemisen meininki, joka joukkueesta paistoi läpi heti hallille saapumisesta lähtien. Asenteella näitä pelejä ratkotaan ja se oli tänään kunnossa joka ukolla. Tossut liikkuivat aktiivisesti molempiin suuntiin ja ajankohtaan nähden myös pallo liikkui välillä todella näyttävästi. Varsinkin ”Mörden” johtama trio oli suorastaan liekeissä. Molemmat maalivahdit hoitivat leiviskänsä kiitettävin arvosanoin ja Lehdon Jari oli puolustuksen hahmo vähäisistä yöunista huolimatta. Ja mikäli Hartsa&Pesonen ei satu ennen ensi turnausta nukkumaan sammutuspeitteen alla, niin on hurjan pisteputken jatkuminen hyvin todennäköistä. Tästä on kaiken kaikkiaan erittäin hyvä jatkaa...

Suurimmat pisterohmut turnauksessa olivat: Hartsa&Pesonen 7+3, Ikosen Tapsa 4+2, Parviaisen Mörde 2+3, Lehdon Jari 0+5 ja Hiltusen Tero 3+1.

Seuraavan kerran sinimustat ritarit ovat tulessa lauantaina 10. lokakuuta Joensuussa InterSport Centerillä, ja silloin vastaan ratsastaa juukalainen Coach Team II ja Kontiolahtelainen LeBa’96 III.
 
24.9.2009 Sivun alkuun
Salibandyn 4-divarin kausiennakko - Onnistunut kesäharjoittelu
Vaikka ilmaston lämpeneminen vahvistuu vuosi vuodelta ja syksy on ollut taas poikkeuksellisen lämmin niin on silti pikkuhiljaa aika vaihtaa kesällä puhki kulutetut nappulakengät sisäkenkiin ja sählymailoihin ja valmistautua alkavaan salibandykauteen. Kauteen lähtiessä tilanne on Pogostan pojille ja miehille uusi, sarjataso vaihtui vitosesta neloseen ja porukkaan saatiin muutama uusi kasvo.

Pääosin joukkueen runko säilyi samana, tiettävästi ainoastaan Tossavaisen Jere, Wilhelmssonin Jani sekä ?Hattusen Timppa? jättäytyi jengistä pois. Johtajan, managerin ja äänitorven viittaa kantaa odotetusti Ikosen Tapio jo ties kuinka monetta vuotta. Ihailtavaa on ”Tapsan” intohimo lajia kohtaan, mikä näkyykin 110 prosenttisena asenteena niin jokaisissa treeneissä kuin virallisissa peleissäkin. Hyökkäyksen virtuoosina jatkaa Pesosen Hartsa, joka nopeilla jaloilla ja lähes maagisella mailatekniikalla tulee varmasti tekemään tuhojaan IV-divarissa. Maalivahtiosasto on myös kunnossa, siitä pitävät ”KumiSimo”, ”Leksi” ja ”Tenkka” huolen.

Joukkueen uusien kasvojen osalta täyttyivät kriteerit ilomantsilaisista pelimiehistä enemmän kuin hyvin, kun entiset ilomantsilaiset Ruokolaisen Tero ja Hiltusen Tero saatiin houkuteltua mukaan jengiin. Pojat tuovat mukanaan pirteää ja iloista liikettä kentälle ja urheilullista asennetta sen ulkopuolelle. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kovaa, mutta ahkera työ palkitaan kyllä, sanoi Ikosen Tapsa osuvasti jo heti ensimmäisissä treeneissä.

Pelillisesti tavoitteet tulevat olemaan kauden aikana hyvin maltilliset. Jokaisesta pisteestä lähdetään tappelemaan tosissaan, mutta sopiva pilke silmäkulmassa kuitenkin. Tärkeintä on pitää kentällä hauskaa ja saada kivasti hiki virtaamaan.

Kauden ensimmäinen turnaus on tulevana lauantaina (26.9.) Ilomantsin liikuntahallilla ja Pogostan pojat ovat tulessa klo 12 ja klo 15.

Joukkue valmistautui tulevaan kauteen harjoitusottelun merkeissä menneenä tiistaina ja vastassa oli lähinnä vanhoista tuupovaaralaisista kaveruksista koostuva Tuupovaaran Dynamon joukkue. Ottelu päättyi FC Pogostan maltilliseen voittoon lukemin 9-4. Pelaajista edukseen esiintyi Pesosen Harrin, Parviaisen Marko ja Ikosen Tapio muodostama hyökkäystrio.
 
20.1.2009 Sivun alkuun
2 pistettä lähettiin hakemmaan ja se myös suattiin
Sama kausi, samat pelipaikat, samat pelikamut ja samat vastustajat. Vuosi sentään välissä vaihtui ja toivottavasti myös kujeet sen mukana. Suorastaan ryminällä tyrkittiin itsemme uudelle vuosikymmenelle. Tai ainakin meno näytti siltä, kun siirsi katseensa vienosti pienen, mutta piskuisen fanijoukkomme suuntaan. Erityismaininta ja suurkiitos äänekkäälle fanikatsomolle, joka hurmiollisella äänenkäytöllä jopa pelästytti osan pelaajistamme. Ukot kun eivät ole tottuneet pelaamaan näin äänekkään katsomon edessä.

Tammikuun 9. päivä kuluvaa uutta vuotta, paikkana IntersportCenter Joensuun Raatekankaalla ja ohjelmassa miesten nelossarjan mattopainin turnee. Vastassa sarjan kärkijoukkueet TuuRa ja suvereeni sarjajohtaja Cremasters. Pukukoppiin on joulutauon jälkeen saatu kasattua yhtä vaille kaksi ketjua ja niistäkin Hiltus Jone hirveessä flunssa. Joukkueen ykköspuolustaja Jari Lehto poissa poliisin vaativien valvontatehtävien vuoksi.

Ensimmäisessä 45 minsan joulukinkun sulatusuunissa vastaan taiteili siis TuuRa. Isoja miehiä koko sakki ja meille kova homma, mikäli pisteitä meinattaisiin ottaan. Kauaa ei ehdi tiuku seinällä eteenpäin repiä, kun pallo joudutaan jo kaivamaan ensimmäisen kerran vastustajan repusta. Maalintekijänä kunnostautui maalinedustalta tarkalla yläkulmanäpärillä nro 7, eli Hiltus Tertsi ja syötön tarjoili kaimapoika TeroR. Reilu 30 sekuntia edellisestä , kun Hartsa&Pesonen aloitti oman maalitalkoonsa. Perusrennosti pallo haltuun ja kevyestä juoksusta baltsi nätisti vasempaan yläpeltiin. Joku vois sannoo, että onpa heleppoo. Syöttäri Ikosen Tapiolle helpohkosti. Seuraavaan väliin TuuRa kavensi, johtuen lähinnä lepsusta oman pään taistelusta ja tukkoisista jaloista. Jalat kun eivät oikein kenelläkään ukolla tahtoneet tänään liikkua oman maalin suuntaan kunnolla. Noh, tilanne kuitenkin meille 2-1. Vielä ennen taukoa Ruokolaisen Tero lisäsi johtoa hieman onnekkaallakin vedolla, Hartsa&Pesosen syötöstä. Maali oli päivän ainoa ylivoimamaali.

Toisessa erässä jatkoimme vahvaa pallollista peliä ja siirryimme erän alussa jo turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon, kun Hiltus Tertsi maalasi toistamiseen. Syöttöpinna jälleen Hartsa&Pesoselle. Tämän jälkeen hiipi kai taas puseroihimme se kuuluisa hyvän olon tunne ja palloa ruettiin siirtelemään vielä lähes varmoistakin maalipaikoista. Tämän hiukan ylimielisen neppailun seurauksena vastustaja TuuRa pisti vastahyökkäyksistä pallon napakalla prosentilla reppuun ja yhtäkkiä tilanne olikin jo tasan 4-4. Näissä lukemissa pelattiin ottelua lähes loppuhetkille saakka ja tasuri näytti olevan lähes varma. Kunnes viimeisessä hyökkäyksessä Marko ”Maukka Perusjätkä” Tolvanen kuljetti pallon yksin lähes oman maalin takaa vastustajan päätyyn asti. Parhaillaan ”Maukan” kimpussa roikkui jopa kolme vastustajaa ja Hartsa&Pesonen sai takanurkalla odotella palloa yksinään. Mutta turhaa oli ”Haban” odottelu, koska viimeisen ristiretkensä päätteeksi Maukka tyrkkäsi karkin LäskiTeron (Ruokolainen) lapaan ja hän ohjasi pallon lähes tuurilla ohi tasuria odottaneen TuuRa-vahdin. Tilanne 5-4 meille ja kellossa aikaa 6 sekuntia. Tää oli sit taputeltu ja loppulukemat edellä mainitut.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli sinimustien leirissä kaksijakoinen. Välillä pallo liikkui näyttävästi ja helposti kolmikolla Pesonen-Ruokolainen-HiltunenT ja vastustaja oli helisemässä. Välillä kun jalkoja ei jaksettu liikuttaa, niin hätä meinasi iskeä ja pallot menetettiin helposti. Tärkeää on myös muistaa, että silloin kuin kenttäpelaajat eivät jaksaa puolustaa, niin hyvä maalivahti on kullan arvoinen. Maalissa Aleksi Linnunmaito torjui varmasti ja lähes eleettömästi. Ylivoima oli yhdestä onnistumisesta huolimatta kehnoa ja ala-arvoista. Mutta niinkuin Ikosen Tapio ennen peliä sanoi, ”tämä on pojat tulosurheilua”, niin vain voitot ratkaisevat. Ja kaksi pistettä on aina parempi kuin yksi tai nolla.

Nallekarkit menevät pojille seuraavanlaisesti:
3 nallekarkkia Hartsa&Pesonen, jatkuva liike johon vastustaja joutuu keskittymään
2 nallekarkkia Tero ”Läski” Ruokolainen, noh kai se jotain teki, itsestä on vaikea kertoo
1 nallekarkki Tero ”Hiltsi” Hiltunen ja Marko ”Maukka” Tolvanen, loistavaa peliä.
Toisesta pelistä ei paljon jälkipolville kerrottavaa jää. Cremasterssin nro 14, Miikka Hulmi lupasi ennen peliä olla tekemättä maaleja, mutta tekikin sen sijaan 4 häkkiä ja peli oli taputeltu. Hartsa&Pesonen erikoisvartioinnissa ja muut eivät yltäneet omalle tasolleen. Cremasters pelasi sarjajohtajan varmuudella Interin matolla liikkuvaa ja näyttävää peliä. Alkuun pari helpohkoa maalia vastustajalle ja meidän selkänikamista kuului hetkellisiä paukahduksia. Maalissa Kumimies Simo M. ei mahtanut tilanteille mitään. Akrobaattisten ja almost venäjän federaation kansallisbalettia muistuttavien hyppysarjojen jälkeen pakkien tehtävä on siivota maalinedusta, mutta tänään siinä ei onnistuttu ja paikalla olleet kolme vastustajan hyökkääjää hakkasivat pallot reppuun. Loppulukemat 8-3 vastustajalle. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jari ”Jokeri” Luukkainen, Tero ”Läski” Ruokolainen ja Hartsa&Pesonen kukin kertaalleen.

Toki aika ajoin Cremun kaverit joutuivat jopa pelaamaan ja olivat hetkellisesti jopa puolustusasemissa Hartsa&Pesosen-T. Ruokolaisen ja T. Hiltusen muodostamaa kolmikkoa vastaan pelatessa. Cremumaalilla veskari pelasi kuitenkin varmasti ja piti meidän pyristelyn tehottomana. Hyvin usein vastustajan korkea karvaus toimi pelottavan vahvasti ja puolustajamme joutuivat roiskimaan palloa huonoilla syötöillä minne sattuu. Toki syytä on myös hyökkääjissä, jotka eivät tulleet tarpeeksi tukemaan, mutta pelirohkeutta pallon pitämiseen, koviin ja hyviin syöttöihin täytyisi vielä vähän enemmän olla. Puolustuksessa ainoastaan Lehtorin varma Kari saa puhtaat paperit. Loistavaa taistelua jälleen Karmalta. Valitettavasti velipojan puuttuminen puolustuksesta näkyi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. 2 sarjapistettä ja taistelu jatkuu.

Nallekarkit pukin kontista jakoon:
3 nallekarkkia Kari ”Karmanlaki” Lehto, varma ja vahva
2 nallekarkkia Simomainen kumimies S. Malvela, nippu huipputorjuntoja
1 nallekarkki Tero ”Läski” Ruokolainen, vaikkapa tehot 1+1

Seuraavan kerran raitapaitaiset Ilunmiehet läpsivät palloa tosimielellä tammikuun 20. päivä lauantaina Kontiolahdella. Vastassa ovat silloin LeBa’96 III ja uusi tuttavuus SB Raatti. Katsotaan miten äijien käy. Minä vaikenen nyt, kiitos ja näkemiin.

-LäskiTero-
 

 

 

 
 
VANHAT UUTISET
 
Jalkapallo
2013
2011
2010
2009
2008
 
Salibandy
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
 
Tero Ruokolainen: Vaarojen Maraton – aktiivikuntoilijan näytönpaikka 2012