TERVETULOA KOTISIVUILLEMME    
  
23.3.2014
Salibandy
Ratkaisun hetket
1.3.2014
Salibandy
Polvijärvi. III-Divarin turnaus
7.2.2014
Salibandy
Ilomantsissa tapahtui..
14.1.2014
Salibandy
Siilinjärvellä
31.12.2013
Salibandy
Enon kumimattoa hankaamassa
5.12.2013
Salibandy
Kuopio 1.12.2013. Studentia
26.10.2013
Salibandy
Kohelluksia kentällä ja sen ulkopuolella - Raportti Joensuusta
26.10.2013
Salibandy
Itä-Suomen lääni, henkinen pääkaupunki Kuopio - Turnaus raportti
 
 
 
UUTISET
23.3.2014 Sivun alkuun
Ratkaisun hetket
III-divisioonan viimeinen turnaus pelattiin Kuopion Studentialla. Pogosta lähti turnaukseen piikkipaikalta. Kokoon oli saatu kaksi ketjua ja kaksi maalivahtia. Ja mikä parasta, tuomarit olivat Pohjois-Karjalasta, eli voitiin puhua salibandystä. Ennen ensimmäistä peliä kopissa oli havaittavissa jännitystä..

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Vuorelan Veikot Siilinjärveltä. Pelissä Veikot rikkoi, katseli punaista korttia ja hävisi pelin. Pogosta taasen hallitsi pallollista peliä, teki maaleja (joista neljä ylivoimalla) ja voitti pelin. Maalit Pogostalle 9-3, jäähyminuutit Veikoille 35-2. Pelin jälkeisessä kättelyssä Veikkojen pelaaja uhkasi repiä Pogostan pelaajalta pään irti. Säälittää.. Siinä oli pelin kuva lyhykäisyydessään. Voitto tuollaisessa pelissä tuntuu hyvältä. Enempää pelistä ei kirjoiteta.

Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Olli Kaasinen 0+6, Anssi Hiltunen ja Harri Pesonen 3+0, Harri Kakkonen 2+0, Jarkko Timoskainen 1+1 ja Kari Lehto 0+1.

Seuraavassa pelissä vastassa oli Rautu SB Rautalammilta. Panoksena voitosta oli suora sarjanousu. Vastustaja on liikkuva joukkue, jonka pelirytmiin on vaikea päästä mukaan. Joukkueen peli ei vielä ole niin järjestelmällistä, mitä vaaditaan pärjäämiseen, mutta se on menossa parempaan suuntaan. Ensimmäinen erä meni siis opetellessa ja noin neljän minuutin pelin jälkeen oltiin tappiolla 0-2. Erä päättyi kuitenkin 2-2, kun Pesonen ja Kaasinen tekivät maalin mieheen. Toisen erän alussa oltiin taas tappiolla, mutta loppupelin maaleja teki vain Pogosta. Ensin Pesonen rangaistuslaukauksesta ja sitten muutama muu sekalaisessa järjestyksessä aina 8-3:een asti. Summeri soi viimeisen kerran ja juhlat alkoivat..

Pisteet:

Harri Pesonen 2+1, Anssi Hiltunen 2+0, Olli Kaasinen, Joona Eronen ja Harri Kakkonen 1+1, Tomi Ikonen 0+2, Kari Lehto 1+0 ja Jarkko Timoskainen 0+1.

Voitoilla Pogosta varmisti suoran nousun II-divariin. Hetki on sinänsä historiallinen, että kakkoseen mentiin jo toisena vuonna peräkkäin. Pogostan pelejä ja juhlaa ei olisi voinut pilata edes Kaj Kunnaksen selostus. Pelaaminen on tuskin koskaan ollut yhtä hienoa, mitä se on ollut viime vuosina. Kentällä on pidetty hauskaa, eikä pelejä ole otettu liian vakavasti. Joukkueen keski-ikä on noin 30 vuotta. Ja tässä tulos! Ei tosin kannata nuolaista liian aikaisin, koska liitolla voi olla sanansa sanottavana asiassa. Voihan olla, että otteluohjelma on jo ehditty suunnitella ilman Pogostaa.

Kausi vedetään pakettiin saunaillassa. Aika ja paikka ovat salaisia, koska fani(n)toiminta on aika ajoin osoittautunut turhankin innokkaaksi..
 
1.3.2014 Sivun alkuun
Polvijärvi. III-Divarin turnaus
Pogostalla tärkeät pelit loppukautta ajatellen ja vastassa Polvijärven oma ylpeys KLC sekä Welhot Akatemia Kuopiosta.

Klo 10.00 vihellettiin sarjan kärkikamppailu käyntiin. Vastakkain siis KLC ja Pogosta, pelin panoksena kärkipaikka kun Klc oli ennen peliä pisteen Pogostaa edellä. Pogosta oli saanut raavittua kentälle yhdeksän kenttäpelaajaa sekä kaksi maalivahtia joista Aleksi aloitti Klc:tä vastaan tolppien välissä.
Peli alkoi varovaisesti molempien joukkueiden osalta eikä ylimääräisiä riskejä otettu. Kuitenkin ajassa 8.34 Klc avasi maalitilinsä maalinedushässäkän päätteeksi. Tästä ei kuitenkaan Pogosta hätäätynyt vaan keskityttiin vain omaan peliin eikä ruvettu hätäilemään.

Toinen erä menikin samalla kaavalla varovaisesti kunnes ajassa 18.50 Pogostan maalihanat aukaisi Harri Pesonen. Tästä menikin tasan kuusi minuuttia kun Olli Kaasinen täräytti Pesosen syötöstä Pogostan 1-2 johtoon, no seuraava vaihto ja omissa soi. Se maalinjälkeinen vaihto. Seuraavaa maalia ei pitkään tarvinnut odotella kun Pogosta pääsi ylivoimalle ja ylivoimalla maalintekopaikassa rike ja rankkari Pogostalle ja Pesosen kylmä viimeistely ja Pogosta 2-3 johtoon ajassa 29.35.

Kolmannen erän alkuun Tero Hiltunen ja Harri 2:nen juonivat kulmavaparin ja Harrin loistava laukaus sinne kuuluisaan kenkälaatikkoon ja tulostaululle tulos 2-4. Viisi minuuttia tästä ja Pogostan synkkä hetki, ajassa 35.06 ja 35.24 Klc teki maalit ja peli olikin yllättäen 4-4. Tässä olisi saattanut jollain joukkueella katketa selkäranka mutta ei Pogostalla. Ajassa 39.42 kapteeni Olli johdatti omalla esimerkillään ja vei Pogostan johtoon 4-5. Loppuun vielä perinteinen jäähy Pogostalle mutta uhrautuva puolustuspeli sekä Aleksin upet otteet tolppien välissä varmisti Pogostalle tärkeät sarjapisteet 4-5 voitolla.

Tehomiehet: Harri Pesonen 2+2 Olli Kaasinen 2+0 Tero Hiltunen 0+2 Harri Kakkonen 1+0

Klo 13.00 oli taas aika hypätä askiin ja Simppa tolppien väliin, vastassa Welhot Akatemia. Luultavasti b-junnujen turnaus oli verottanut Akatemian terävimmän kärjen pois ja joukkue koostuikin pääasiassa c-juniori ikäisistä pelaajista.

Pelin kuva oli selvä, Pogosta piti palloa ja Welhot kyttäsivät vastaiskuja. Tästä pelistä tulikin aikamoinen maalijuhla ja peli olisi voinut päättyä jo toisessa erässä mikäli maalintekopaikoissa oltaisiin oltu terävämpiä.

Ensimmäiseen erään Pogosta teki 7 ja vastustaja 3. Simolle ei kukaan Pogostan pelaaja antanut apuja vaan Welhojen junnut pääsivät parhaimmilta paikoilta ampumaan ne kolme maalia Simon selän taakse.

Toisen erän kuva oli selvä, Simolle apuja ja tehdään itse tarvittavat maalit. Toinen erä 6-0 Pogostalle ja kolmatta erää oltiin pelattu 6.19 kun Kari Lehto teki ratkaisevan 15-3 maalin ja näin ollen 12 maalin ero täyttyi ja peli keskeytettiin.

Tehomiehet: Harri Pesonen 4+4 Olli Kaasinen 3+1 Harri Kakkonen 4+1 Tomi Ikonen 0+3 Anssi Hiltunen 2+0 Tero Hiltunen 0+2 Jarkko Timoskainen 1+1 Kari Lehto 1+1 Joona Eronen 0+1

Kahdella voitolla Pogosta nousi sarjakärkeen ja takana vaanii jopa kolme joukkuetta kahden pisteen päässä. Seuraava turnaus on III-divarin viimeinen turnaus joka pelataan 9.3:tta Kuopiossa jossa vastassa Veikot ja Rautu SB.
 
7.2.2014 Sivun alkuun
Ilomantsissa tapahtui..
..viimeksi vuonna 1944, kun 176. ja 289. divisioona tulivat rajan takaa kokeilemaan ilomantsilaisten kestävyyttä. Ei onnistunut sekään reissu. 1.2.2014 oteltiin taas divisioonatasolla, nimittäin kolmosdivisioona tasolla. Vuorossa oli salibandyturnaus, jossa nykypäivän vastustajien riistoyrityksiä lähdettiin torjumaan tuttujen naamojen avulla.. ja ihan sivistyneesti. Kentän reunalle oli saapunut yleisöä sekä suurin osa tosifaneista. Pelit ja niitä seurannut saunailta menivät osimoilleen näin..

Päivän ensimmäinen vastustaja saapui Joensuun Enosta. Ennen pelin alkua sovittiin, että sarjataulukon mukaan selvästi heikomman joukkueen ei anneta yllättää pelissä. Kahden täyden ketjun ja kahden maalivahdin turvin lähdettiin kaatamaan tuttua vastustajaa. Maalissa aloitti Simo Malvela, joka herättää ihmisissä tunteita ikään katsomatta (asiasta lisää saunailtaosiossa). Alun tunnustelun jälkeen huomattiin, että peli kulkee pitkälti meidän komennossa. Peli oli hidastempoinen ja pallokontrolli oli Pogostalla. Päivän ensimmäisen maalin teki aikaan 2.37 Pogostan puolustuksen tukipilari, Jarkko Timoskainen. Eno tuli tasoihin muutaman minuutin päästä Pogostan puolustuksen vaihtovirheen takia. Tätiä ei paikalla näkynyt. Tästä oppineena päätettiin lopettaa virheet siihen ja tulosta alkoi tulla. Seuraavat kolme maalia teki Pogosta, kahdesta ensimmäisestä vastasivat ”veljekset” Anssi ja Tero Hiltunen, ja kolmannesta kapellimestari Harri Pesonen. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 4-1. Pelin hallinta oli Pogostalla ja enolaiset saivat ainoastaan muutamia hassuja laukauksia kohti Simon maalia. Erässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja sen teki Pogostan Il Capitano, Olli ”Olav”, ”Frontside Ollie” ja vielä ”Oddleif” (mistä tuo tuli) Kaasinen. Lisäksi erässä nähtiin kolme jäähyä, yksi Pogostalle ja kolme Enolle. Kolmas erä alkoi Pogostan ylivoimalla tilanteessa 5-1. Vajaan parin minuutin pelin jälkeen Harri Pesonen teki ennen vastustajan jäähyn päättymistä tilanteeksi 6-1. Eno tippui veneestä viimeistään tässä vaiheessa. Loppupeli meni Fc Pogostan tehdessä maaleja ja SBS Enon ottaessa jäähyjä. Lopputulos 10-1 kertoo kaiken pelistä, paitsi ei sitä, että vastustajan maalivahti pelasti joukkueen rumemmilta lukemilta.

Pistejako arvottiin seuraavanlaiseksi:

Olli Kaasinen 2+4, Harri Pesonen 3+2, Jarkko Timoskainen 2+0, Harri Kakkonen 1+1, Joona Eronen 0+2, Tero ja Anssi Hiltunen 1+0 sekä Tomi Ikonen 0+1.

Sikaosasto: Harri Kakkonen ja Olav Kaasinen 2 minuuttia mieheen.

Illan viimeisessä kohtaamisessa otettiin mittaa pohjois-savolaisesta Neppiksestä. Edellinen peli heitä vastaan päättyi runsasmaaliseen voittoon, mutta takki auki ei ollut vara lähteä. Torjuntavastuun kantoi Aleksi Lintu. Jalkavaivaisen J. Lehdon tilalle K. Lehdon pakkipariksi tuli änhooäl-veteraani Mikko Mäkelä. Peli alkoi tunnustelevasti ja alussa oli vaikea tottua huomattavasti nopeampaan tempoon. Avaukset eivät onnistuneet, eivätkä oikein mitkään muutkaan. Vastustaja kuittasikin 1-0 johdon seitsemän minuutin pelin jälkeen. Jarkko Timoskainen päätti tasoittaa pelin seuraavassa vaihdossa. Ihan hyvä päätös Jarkolta, kerrankin! Eka erä 1-1. Molemmille joukkueille tuomittiin yksi jäähy. Toisessa erässä päästiin vähän kärryille pelin juonesta ja heti erän alkupuolella maaleja siunaantuikin kaksi kappaletta. Loppuerästä tehtiin vielä kolme lisää Neppiksen kahta vastaan. Erän aikana myös parsittiin kokoon Neppiksen loukkaantunut pelaaja. Kolmas erä lähti liikkeelle tilanteessa 6-3 Pogostalle. Peli oli täysin yksipuoleista ja Pogosta teki erään viisi maalia. Joona olisi voinut tehdä kuudennen maalin, muttei vain halunnut..

Ja pisteet:

Harri Pesonen 2+4, Olli Kaasinen 3+0, Jarkko Timoskainen 2+0, Joona Eronen 2+0, Tero Hiltunen 1+2, Anssi Hiltunen 1+1, Tomi Ikonen 0+2, Harri Kakkonen 0+1.

Jäähyt: Tomi Ikonen ja Mikko Mäkelä kaksi minuuttia miekkoseen.

Päivän suorituksista pisti silmään yksi asia. Jarruketju ei pysynyt lestissään, vaan otti roolia hyökkäyspäässä. Yhtään ei mennyt omiin, mistä saatiinkin kuulla koko loppuilta. Saunaosastolla nautittiin tukeva illallinen paikallisen ravintolan antimista. Joukkue kiittää kyseistä ravintolaa erittäin hyvästä tarjoilusta! Saunan lauteilla vertailtiin mm. suorituksia ja päätettiin, että ensikään kaudella ei lajia oteta liian vakavasti. Illan päätteeksi siirryttiin edellä mainittuun ravintolaan, jossa kansallissankarin asemassa olevat pelaajat otettiin lämmöllä vastaan. Simo sai uuden naispuoleisen fanin, joka välttämättä halusi halata tätä Pogostan kultakimpaletta. Siitä sekaisin menneenä Simo ei muistanut kotimatkastaan mitään..

Pelit jatkuvat Polvijärvellä kuun loppupuolella. Pogosta kiittää kaikkia paikalla olleita!
 
14.1.2014 Sivun alkuun
Siilinjärvellä
Ennen lauantaisaunaa Pogostan veljet käänsivät reet kohti Pohjois-Savon Siilinjärveä. Keli oli talvinen pakkaskeli. Areenana toimi Ahmon koulu, jonka tarjoamia olosuhteita voi vaan kehua. Liikkeelle oli saatu kaksi ketjua ja kaksi maalivahtia. Vuorossa oli siis vuoden 2014 ensimmäinen turnaus.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli sarjanousija RautU SB, jota vastaan pelattiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Todennäköisesti moni pelasi ensimmäistä kertaa elämässä. Maalissa aloitti SIIIIMOOOO MAAAALVELAAAA. Pogosta sai peliin hyvän alun, kun vastustaja otti väärästä etäisyydestä. Jäähy oli koominen, kun vastustajan pelaaja seisoi vieressä Harri Pesosen liikuttaessa palloa pisteeltä. Tässä vaiheessa tuomarit olivat vielä hereillä. Jäähyn saaneen pelaajan mielestä jäähy olisi tullut antaa vain, mikäli hän olisi pelannut palloa. Se sääntöjen tuntemisesta. Jos ongelmia sääntöjen kanssa oli vastustajalla, oli niitä myös tuomareilla. Pogosta aloitti maalinteon ylivoimalla, tekijä kapteeni Kaasinen ja syöttäjänä J.Lehto. Vastustaja tasoitti 1-1:een muutama minuutti edellisestä. Pogostan Jarkko Timoskainen teki 2-1:een pakin paikalta minuutti vastustajan maalin jälkeen. Seuraavassa vaihdossa vastustaja tuli tasoihin ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 2-2. Toisessa erän alussa Tero Hiltunen ja Harri Kakkonen siirsivät Pogostan johtoon. Maalien välissä oli kahdeksan sekuntia. Erän lopulla vastustaja tuli vielä maalin päähän, joten erä päättyi lukemissa 4-3. Pogostan J. Lehto loukkasi takareiden toisen erän alkupuolella ja joutui jättämään pelin kesken. Kolmannessa erässä peli saatiin kunnolla käytiin ja kentällä oli yksi joukkue. Pogosta teki viisi maalia näytöstyyliin vastustajan yhtä vastaan. Lopputulos Pogostalle 9-4.

Pisteet:

Olli Kaasinen 3+1, Harri Pesonen 1+2, Harri Kakkonen, Jarkko Timoskainen ja Tero Hiltunen 1+1, Joona Eronen 1+0, Jari Lehto ja Tomi Ikonen 0+1. Näköjään vielä Anssi Hiltunen 1+0

Toisessa pelissä vastassa oli pohjois-karjalalainen Spartak. Päätettiin parantaa edellisessä pelissä huonosti toiminutta maalineduspelaamista ja voinkin kertoa, että se parani moooonta astetta. Peliin lähdettiin kahdella hyökkäysketjulla ja kolmella puolustajalla. Maalinteon aloitti Pogosta. Kari Lehto laukoi puolustajan paikalta 1-0 maalin uudella mailallaan. Harri Kakkonen teki 2-0:aan ja tästä siirryttiin erätauolle. Toisessa erässä otettiin selkeä hallinta pelistä, eikä vastustaja päässyt oikein kunnolla Aleksi Linnun maalille. Joku laukaus hassu laukaus takaseinään, ei sen kummempaa. Erän puolessa välissä vastustajan pelaan löi palloa korkealla mailalla pään korkeudelta osuen samalla Pogostan pelaajaa naamaan. Huuli aukesi vähän, mutta tuomari antoi vain kaksiminuuttisen. Kyllä taas tuotiin pohjois-savolaista tuomariosaamista maailmankartalle. Palloa saa myös pelata mm. mahallaan. Jos kuutamolla oli tuomarit, niin oli myöskin vastustaja. Toinen erä meni Pogostalle 2-0 Harri Pesosen ja Kari Lehdon toisella maalilla. Kolmannessa erässä jatkettiin siitä, mihin kahdessa ensimmäisessä jäätiin. Peitettiin laukaukset, pidettiin pallonhallinta ja tehtiin maalit. Jokainen uhrautui joukkueen edestä. Pogosta teki kolme maalia, Harri Pesonen kaksi ja Olli Kaasinen yhden. Erän lopulla vastustajan pelaa otti niinkin harvinaisen jäähyn kuin koukkaaminen. Ensimmäinen kyseistä lajia minun melkein 20-vuotisen uran aikana. Onneksi tuomarit olivat tässä hereillä ja vastustajalle erän loppuun viiden minuutin rangaistus. Peli Pogostalle 7-0. Aleksi Lintu otti kaiken, mikä tuli kohti maalia tai jäi puolustajilta peittämättä. Tuolla pelillä olisi kamppailtu voitosta minkä tahansa lohkon joukkueen kanssa.

Pisteet:

Harri Pesonen 3+1, Olli Kaasinen 1+3, Kari Lehto 2+0, Anssi Hiltunen 0+2, Harri Kakkonen 1+0 ja Tomi Ikonen 0+1.

Kahteen peliin kuusitoista tehtyä maalia, neljä päästettyä ja ei YHTÄÄN jäähyä. Ihan ok suoritus..

Seuraavana on vuorossa helmikuun alussa oleva Pogostan kotiturnaus. Kaikki paikalle! Tai ainakin osa..
 
31.12.2013 Sivun alkuun
Enon kumimattoa hankaamassa
Sunnuntaina Pogostan joulutontut tekivät puoliksi onnistuneen ryöstöretken Enon urheiluhallille. Tarkoitus oli saada säkit täyteen pisteitä, mutta tavoite jäi puoli tiehen. Ensimmäinen peli oli erinomaista suorittamista, mutta toiseen lähdettäessä säkit olivat tyhjät. Kuluvan kauden sarja on ollut erittäin tasainen ja kahden pisteen potti turnauksesta on hyvä saavutus. Neljän pisteen turnauksessa kaiken pitää osua kohdalleen, tai ainakin pallojen maaliin. Miehiä oli paikalla vilttiin asti ja vilttiä tässä flunssassa olisi tarvittukin. Lisäksi mentiin totuttuun tapaan kahdella maalivahdilla.

Ensimmäisessä pelissä vastustaja saapui Iisalmesta. Peli oli tasaista ja ensimmäisen maalin tekivät iisalmelaiset. Alle minuutin pelin jälkeen Joona Eronen ohjasi kavennusmaalin ilmasta sisään. Tämän jälkeen maaleja teki pelkästään Pogosta. Kaksi tuli ylivoimalla, kun vastustaja otti tyhmiä jäähyjä tilanteiden jälkeen. No josko siitä oppi jäisi.. Lopullisesti selkärangan katkaisi Anssi Hiltusen 4-1 maali. Maalissa Aleksi otti kaiken, mitä otettavissa oli.

Tehot jakautuivat seuraavasti:

Jarkko Timoskainen 1+2, Harri Pesonen 1+1, Joona Eronen ja Anssi Hiltunen 1+0 ja Olli Kaasinen 0+1.

Seuraava pelissä vastustaja tuli hieman lähempää, mutta Kuopion suunnalta kuitenkin. Dobris ei ollut voittanut Pogostaa ennen tätä turnausta. Joukkue on hyvä, joten oli vaan ajan kysymys, milloin ensimmäinen voitto tulee. Nyt se sitten tuli lukemin 8-6. Pelin ensimmäinen erä meni vastustajan hallitessa peliä. Ensimmäinen maali oli hieno laukaus, jolle maalissa ollut Simo ei voinut yhtään mitään. Se oli ammattimiehen tekemä, itsekin olisin tehnyt siltä paikalta samanlaisen. Sen jälkeen alkoi Pogostan huono tuuri. Vastustaja vippaili palloja sisään milloin mistäkin, pääasiassa maalin edestä. Välillä näytti, etteivät pelaajat edes lauo, vaan syöttävät pallot maaliin. En muista, että vastustaja olisi kertaakaan laukonut maalin ohi. Eka erä hävittiin 0-2 ja toisessa tultiin 4-4 tasoihin. Pari vippausta ja tilanne 6-4 vastustelijalle. Kolmannessa erässä yritettiin pyristellä mukana, mutta loppukiristä huolimatta tulokseksi tuli 8-6 vastustajan hyväksi. Vastustajan helpot maalit ja oma huono tekeminen aiheuttivat pistemenetyksen.

Tehomiehinä häärivät seuraavat tontut:

Olli Kaasinen 2+1, Anssi Hiltunen 1+2, Harri Pesonen 1+1, Tero Hiltunen ja Jarkko Timoskainen 1+0, Kari Lehto ja Tomi Ikonen 0+1.

Kiva oli palata pelaamaan Pohjois-Karjalaan. Erotuomareissa on eroa kuin yöllä ja päivällä, joten täytyy antaa iso kiitos sunnuntain tuomaritoiminnalle.

Turnaukset jatkuvat vuonna 2014.
 
5.12.2013 Sivun alkuun
Kuopio 1.12.2013. Studentia
Pogosta oli saanut haalittua kentälle nyt jopa 11 pelaajaa kentälle, parannusta siis viime turnaukseen. Eli siis yhdeksällä kenttäpelaajalla ja kahdella veskarilla lähdettiin pisteitä metsästämään. Katsotaan jos ens turnauksessa jo olis kaks kentällistä ukkoja kehissä. Mutta peleihin.

Ensimäisessä pelissä oli Iisalmen ylpeys Floorball Iisalmi, joka tälle kaudelle yhdisti Edustusjoukkueen ja II-Joukkueen. Äkkiseltään katsottuna tämä on ollut toimiva ratkaisu.

Pogosta lähti peliin varovasti karvaten ja jonkun verran uusituin ketjuin. Peli oli varovaista, FBI:n kuitenkin pitäen palloa ja Pogostan keskittyessä puolustukseen sekä vastahyökkäyksiin. Maalintekopaikat kuitenkin siunautuivat Pogostalle, mutta se viimeistely..

Peli eteni tasaisesti aina kolmannen erän lopulle asti kunnes Pogosta otti jäähyn ja kaveri pääsi rankaisemaan ylivoimalla tilanteeksi 3-4. Tästä ei enää Pogosta noussut vaikka maaleja vielä nähtiin par er kertaa. Lopputulos siis FBI:lle 4-6.

Pelistä jäi harmittava maku suuhun lähinnä viimeistelyn huonon tason takia mutta tästä on matka vain ylöspäin.

Toisessa pelissä tuli vastaan SB Welhot akatemia joka koostuu lähinnä Welhojen B- ja C junnuista. Peliin lähtiessä tiedettiin että juoksukilpailuun ei kannata lähteä. Viisaasti puolustaen taas pelattiin ja keskityttiin vastaiskuihin ja kaverin virheisiin.
Tämä peli oli myös tasaista kolmanteen erään mentäessä mutta Pogostan vahva kolmas erä (1-4) takasi siis Pogostalle voiton. Lopputulos tässäkin pelissä 4-6 mutta tällä kertaa Pogostalle. Näin ollen päästiin kotimatkalle kaksi pistettä rikkaampana.

Kaksi pistettä piti Pogostan lohkossa kolmossijalla mutta tasaista on, kolme pistettä sarjakärkeen ja kaksi pistettä erottaa alaspäin karsijan paikan.

Seuraavan kerran Pogosta tulessa Enon liikuntahallilla 15.12. Tällöin vastassa Klo 16 FBI Iisalmesta ja klo 18 RautuSb Rautalammilta. Tänne siis kaikki kannustamaan Pogosta neljään pisteeseen.

-Fc Pogosta #20-
 
26.10.2013 Sivun alkuun
Kohelluksia kentällä ja sen ulkopuolella - Raportti Joensuusta
Joensuu, tuo itäisen Suomen helmi, jonka suorakaiteisen, mutta yllättävän kauniin, asemakaavan Claës Wilhelm Gyldén loi vuonna 1848. Tämä kaupunki toimi turnajaisten näyttämönä 19.10.2013. Pogostan soturilauma kokoontui Joensuun Intersport Areenalle vuoden toiseen III-divarin salibandyturnaukseen. Paikalle oli saatu haalittua 11 seiväsmiestä ja kaksi veräjänvartijaa. Mukana joukossa oli pitkistä loukkaantumisista toipunut vanha sotaratsu kunnon lännensatulalla. Ja alkuun kerrottakoon, että mikään raati ei suostunut jakamaan tähtiä päivän suorituksista.

Ensimmäisessä voimanmittelössä vastaan asettui SBS Äidin veli, joka viimekauden päätteeksi nousi sarjatasoa ylemmäksi. Vastustajajoukkueen ensimmäinen turnaus sujui vähän alavireisesti, mutta peliin yritettiin lähteä ajattelematta aikaisempia tuloksia. Pelin alku oli nihkeä ja eipä aikaakaan ehtinyt kulua kuin noin kymmenen minuuttia, kun enolaiset pomputtivat pallon maaliin kolmen jalan ja noin seitsemän mailan kautta. Maalissa pelannut kumimiehen höyhenpeitteetön kollega ei voinut muuta, kuin katseella seurata tapahtumankulkua. Ennen ensimmäistä taukoa Pogosta kiri rinnoille Pogostan mailataiturin toimiessa syöttäjänä ja viimekauden karsintapelien komeetan eli pyrstötähden toimiessa viimeistelijänä. Pogostan peli oli niin huonoa, että ihan hävetti paikalle eksyneiden ihmisten puolesta. Tuhlattuja paikkoja, huonoja syöttöjä, pahanmakuista ruokaa..

Toisessa erässä päästiin vähän pelin juonesta kiinni. Muutaman minuutin pelailun jälkeen Pogostan ykköspistemies teki maalin hobitin näköisen ja kokoisen miehen toimiessa syöttäjänä. Tässä vaiheessa peliä alkoi näkyä ottelun riitakysymysten ratkaisijoiden kyvyttömyys hallita peliä kokonaisvaltaisesti. Muutama selästä taklaaminen jäi kokonaan viheltämättä, mutta sitten pikku pikku mailaan lyömisestä annettiin jäähy enolaiselle. Ylivoimasta ei viitsitty tehdä maalia. Heti perään enolaiset saivat kaksi perättäistä jäähyä, jossa 5-3 ylivoimalla ei saatu maalia, mutta heti 5-4 tilanteessa saatiin maali, jonka teki mies, intiaaninimeltään Se Joka Niitä Aina Tekee. Maalin syötti laivan kapteeni. Montaa tilannetta ei vastustaja saanut, koska puolustajille ei tullut edes hiki. Pogosta taasen hakkasi päätä seinään toisessa päässä. Erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-1 Pogostalle.

Kolmannen erän alussa enolaiset tulivat jo maalin päähän, vaikka he eivät olleet saaneet montaa tilannetta koko pelin aikana. Maalia edelsi tilanne, jossa taas kerran jätettiin viheltämättä selvä selästäpäin työntäminen. Tästä ei hirveästi säikähdetty, koska peli oli täysin Pogostan hallussa. Seuraavaksi Enolle jäähy ja Pogostalle maali. Tekijä sama kuin edellisessä, syöttäjä Frodo. Pelin loppuun saatiin sitten tuomaritkin ajan tasalle. Puolustuspäässä ruma taklaus ja tätiläinen jäähylle. Moni odotti vitosta, mutta kakkonen sai riittää. Lopputulos 4-2 Pogostalle. Pogostalla oli pelissä paikkoja tehdä useita maaleja, mutta vastustajan säästi selkäsaunalta erittäin hyvä maalivahtipeli. Uskallan väittää, että tämä oli hänen kauden parhaita pelejään tähän asti. Paha maku jäi Pogostan huonosta pelistä ja tuomareiden suppeasta sääntöjen tulkinnasta. Sääntöjen vastaisen pelin ”salliminen” on omiaan aiheuttamaan loukkaantumisia peleissä. Se, kenelle pisteet tulevat pelistä jäämään, on vielä arvoitus..

Toisessa pelissä vastaan asettui II-divarista tippunut Polvijärven ylpeys, KLC. Joukkueen taso oli tiedossa etukäteen. Pienien kokoonpanomuutosten jälkeen lähdettiin pelaamaan. Hereillä piti olla alusta asti.. no ei oltu. Vastustaja voitti meidät kovuudessa, pallollisessa pelissä, rutiinissa ja koko ottelussa. Ensimmäinen erä puolustettiin, toinen erä puolustettiin ja vasta kolmannessa hyökättiin. Vaikka peli oli ensimmäisen erän jälkeen vasta 1-0, olisi se pelitapahtumiin nähden voinut olla vaikka 3-0. Toisen erän jälkeen peli oli 4-0. Tässä vaiheessa ei vielä kuitenkaan lannistuttu. Kolmas erä voitettiin 2-0 ja lopputulos oli KLC:lle ansaitusti 4-2. Vastustajan liike, pelirutiini ja hyvä pallollinen peli teki meistä katsojia tässä pelissä. Mikäs sitä katsoessa hienoa salibandyviihdettä, mutta harmi, kun ei siihen itse pystynyt ottamaan osaa. Eräät pienet muutokset taktiikassa olisivat voineet pelastaa, mutta luulenpa, että voittoon ei olisi pelissä kyetty. Hyvä selkäsauna on silloin tällöin paikallaan. Sillä oppisivat myös nykyajan vapaan kasvatuksen tulokset. Tosin tiukka ihmisoikeuspolitiikka kieltää fyysisen kurittamisen, mutta henkinenkin kävisi opetuksesta. Tästä pelistä en runoile tämän enempää, joten tehköön Tommy Tabermann sen puolestani:

Joka aamu

Heti aamulla
aloitettiin itkeminen,
kova poru,
koko porukka, kuorossa,
että homma olisi
illalla hallussa,
osattaisiin itkeä
niin että jumalat heltyvät
eivätkä lyö sormille
Koko päivä itkettiin
niin että nyyhkytys peitti maan,
murheen tunnoton vaippa,
ettei kukaan vaan
illalla tulisi käsi ojossa,
perisi naurusta hintaa
Oltiin
kaukaa viisaita,
kertaakaan ei menty retkuun,
naurettu
Nukahdettiin
selät vastakkain,
silmät valmiina vesissä
seuraavaa päivää varten

- Tommy Tabermann
 
26.10.2013 Sivun alkuun
Itä-Suomen lääni, henkinen pääkaupunki Kuopio - Turnaus raportti
Lähtökohdat kauteen olivat mielenkiintoiset. Viimekauden sarjanousu jäi kabinettipelin takia saavuttamatta, eikä Pogosta kelvannut kakkosdivariin, vaikka yksi joukkue luopui sarjasta. Sarjaohjelma oli kuulemma ehditty suunnitella vähemmälle joukkuemäärälle. Hienoa toimintaa, josta jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä. Ehkä liitossa vaan unohdettiin kysyä..

Edellä mainituista seikoista johtuen joukkue matkasi Kuopioon kolmosdivarin turnaukseen kahdella täydellä ketjulla ja kahdella maalivahdilla. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Spartak, joka edellisen kauden loppupuolella oli erittäin kovassa kunnossa. No se noste ei jatkunut tälle kaudelle. Ketjut peleihin muodostettiin seuraavasti: Lehto- Kakkonen-T.Hiltunen, puolustajina Mäkelä-Eronen sekä Pesonen-Kaasinen-A.Hilunen, puolustajina Ikonen-Timoskainen. Maaliin pogostalaiset arpoivat Möhkön entisen unelmien poikamiehen, Simo Malvelan. Entisen siksi, koska joku on näemmä voittanut kilpailun. Peli alkoi hieman varovaisesti Pogostan hallitessa pallollista peliä. Aikaisemmilta kausilta tuttu jäähyily sotki Spartakin peliä ensimmäisessä erässä, jossa jäähypenkillä oli yhtä aikaa jopa kolme pelaajaa. Ylivoimilla ei kuitenkaan saatu tehtyä maalia, mutta heti ylivoiman jälkeen sisäänlyöntitilanteessa Harri Pesonen löysi maalin edustalla täysin vapaana olleen Olli Kaasisen ja Pogostan kauden ensimmäinen maali näki hallinvalon. Hyvän alun jälkeen saatiin alkusyksyn ensimmäiset lumet tupaan, kun Joona Eronen syötti omassa päässä pallon suoraan vastustajan lapaan ja vastustaja kiitti tekemällä tilanteesta maalin. Jos salibandyssä laskettaisiin toiset syöttäjät, olisi Joona saanut pistetilinsä auki. Minuutti tämän jälkeen tuvassa oli jo niin paljon lunta, että Hector olisi huoletta voinut tehdä enkeleitä eteisessä – tai vaikka Kirkan kanssa lumiukon. Tällä kertaa pallon vastustajalle lahjoitti Pogostan tämän kauden paras hankinta, joskin ainoa, Mikko Mäkelä. Se olikin ainoa virhe, minkä Mikko turnauksessa teki. Toiseen erään lähdettiin Spartakin johtaessa 2-1.

Toinen erä jatkui hirveällä pelillä, mikä näin kauden alussa on ihan normaalia. Erän puoleen väliin asti peliä voi kuvata sanoilla” Malvela vastaan Spartak”. Ja niin kuin arvata saattaa, Simo voitti. Ajassa 22.07 Harri Pesonen laukoi maalin Olli Kaasisen syötöstä ja peli oli tasan. Tämän jälkeen Pogosta teki vielä kaksi maalia tähän erään, ensin Anssi Hiltunen ja sitten taas Pesonen. Hiltusen maali oli ylivoimamaali ja suhteellisen kaunista katseltavaa. Aivan loistavan syötön antoi Jarkko Timoskainen. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 4-2 Pogostalle.

Kolmannessa erässä Pogosta sai hyvin pelin juonesta kiinni ja vaikka Spartak tuli maalin päähän, vei Pogosta viimeisen erän lukemin 3-1 ja koko pelin 7-3. Maaleja tekivät kolmannessa erässä Tomi Ikonen sekunti ylivoiman päätyttyä, kapteeni Kaasinen itse hankkimastaan rangaistuslaukauksesta ja Anssi Hiltunen ihan muuten vaan. Tuomarilinja oli hyvä, vaikka pari rangaistuslaukausta – yhdet molemmille – jäi viheltämättä. Vastustaja otti kuusi kaksiminuuttista Pogostan kahta vastaan. Ihan ok tulos ensimmäiseksi peliksi. Pari virhettä pakkiparille Eronen-Mäkelä (jos se ei vielä selville tullut) ja niistä maalit vastustajalle. Muuten Simo hoiti yhtä vaille loput.

Pisteitä puhuttiin seuraavasti:

Olli Kaasinen 2+1, Harri Pesonen 2+1, Anssi Hiltunen 2+1, Jarkko Timoskainen 0+2 ja Tomi Ikonen 1+0.

Playboyn tähtiraati jakoi kaikki puput Simo Malvelalle.

Toisessa pelissä vastus koveni usealla asteella. Dobris, jota itse veikkaan kolmen parhaan joukkoon, yritti taas ottaa ensimmäistä voittoaan Pogostasta. No eihän se onnistunut. Pelit ovat tähän asti olleet tasaisia ja erittäin siistejä. Tässä pelissä ei annettu yhtään jäähyä. Edellisen pelin jälkeen lihaksiin oli laitettu balsamit ynnä muut geelit, jotkut jopa itseruskettavaa voidetta. Pääasia oli, että joukkueet olivat valmiina pilliin vihellettäessä. Dobris aloitti maalinteon ajassa 7.28. Vastustajan vapaana ollut pelaaja otti pitkän pystypallon ilmasta haltuun ja laittoi sen vielä ilmasta sisään. Aika näppärä suoritus, eikä maalissa ollut Aleksi ”Ängli Bööd” Lintu voinut asialle mitään. Puoli minuuttia myöhemmin Harri Pesonen tasoitti pelin 1-1:een. Ensimmäinen erä päättyi näihin numeroihin.

Toisessa erässä Pogosta siirtyi ensin 2-1, sitten 3-1 ja vielä 4-1 johtoon Harri Pesosen maaleilla. Ei löytynyt Harrille pitelijää tässäkään pelissä. Vastustaja pystyi tekemään yhden maalin. Toisessa erässä noin puolessa välissä Pogostan Joona Erosen pää ei enää kestänyt peliä. Silmäkulmaan tullut kyynärpää turvotti silmän hassun pulleaksi ja Joona sivuun. Vähän tämän jälkeen Tomi Ikosen nivunen päätti keskittyä Mattilan tytärkatraan vanhimman, Anniinan, keikalle, joten Tomin pelit turnauksessa oli pelattu. Vastustajaa autettiin myös paikkaamalla heidän loukkaantunut pelaaja. Johtuen Pogostan pelaajien vähyydestä ja vastustajan hyvyydestä peli pyöri enimmäkseen Pogostan päädyssä. Vastustajan vauhdissa kestettiin kuitenkin hyvin ilomantsilaiseen tyyliin kahdeksalla pelaajalla.

Kolmanteen erään lähdettiin Pogostan johtaessa 4-2. Pelin painopiste oli entistä enemmän Pogostan päädyssä ja vastustaja teki helpon näköisen maalin erän alkuun. Tällä maalilla vastustaja tuli maalin päähän. Seuraavan maalin, ajassa 40.28, ohjasi maalin edestä uskollinen aviomies Harri Kakkonen ja heti tämän jälkeen Pogostan kapteeni näytti kaikille maalinteon mallia laittamalla pari pelaajaa kahville ja sijoittamalla pallon rystylaukauksella maaliin. Tilanne 6-3 ja peliaikaa jäljellä vähän vajaa neljä minuuttia. Yhden kassin onnistui vastustaja vielä heittämään Aleksin taakse, mutta pisteet lähtivät pogostalaisten datšoille numeroin 6-4. Dobriksen ensimmäinen voitto Pogostasta jäi siis tulevaisuuteen odottamaan. Vastustajan syömähammas, entinen liigapelaaja Juhani Tuomainen saatiin pidettyä kiinni, mikä oli yksi tärkeimmistä loppuratkaisuun vaikuttavista tekijöistä. Asiaa ei saa sotkea lopulliseen ratkaisuun (saks. Endlösung), joka suunniteltiin Wannsee-järven rannalla ja joka keskittyi vähän erilaiseen ”loppuratkaisuun”. Se historiaosiosta.

Pisteet:

Harri Pesonen 4+1, Olli Kaasinen 1+1, Harri Kakkonen 1+1, Tomi Ikonen 0+1 ja Jarkko Timoskainen 0+1.

Tästä pelistä puput sai mukaansa koko Pogostan joukkue. Puput jätettiin kyydistä hyvissä ajoin ennen Joensuuta.

Pogostan pelit jatkuvat 19.10. Joensuussa. Pelistä on lähes varmuudella poissa loukkaantunut Pekka Hämäläinen. Muut poissaolijat selviävät lähempänä.
 

 

 

 
 
VANHAT UUTISET
 
Jalkapallo
2013
2011
2010
2009
2008
 
Salibandy
2013 - 2014
2012 - 2013
2011 - 2012
2010 - 2011
2009 - 2010
2008 - 2009
 
Tero Ruokolainen: Vaarojen Maraton – aktiivikuntoilijan näytönpaikka 2012